E-sport er i eksponentiel vækst

E-sport er i eksponentiel vækst

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Det har længe været diskuteret hvorvidt e-sport skulle betegnes som en reel sport eller ej, men der hersker efterhånden ingen tvivl om, at e-sport efterhånden er anerkendt som en sport. Selv den forhenværende statsminister Lars Lykke Rasmussen var ude og anerkende hvad denne sport bidrog med, og kaldte det altså for en rigtig sport.

E-sport er blevet utroligt stort, og det er kun de færreste – og oftest ældre – som ikke kender til ordet ”Counter-Strike” længere. Måske man ikke ved meget mere om det, men det at det ligger på den almene danskers tunge er faktisk en meget stor bedrift taget sportens levetid i betragtning.

Men hvorfor er e-sport blevet så populært? Og hvad er e-sport faktisk? Det er mange spørgsmål som de fleste ikke kan svaret på, og derfor vil vi i denne artikel gennemgå hvad e-sport er blevet til, og hvorfor det er blevet så populært.
 

Digitaliseringen spiller den største rolle

At computerspil er blevet så populært, skyldes digitaliseringen, og at det er blevet så nemt at spille computer, x-Box eller PlayStation hjemme fra sine trygge rammer. Det kræver ikke, at man tilmelder sig en klub med kontingent, og hvor man fysisk skal møde op. Med det sagt, så har det både sine fordele og sine ulemper.

Alle kan være med, og at det er nemt at komme til. Det betyder også, at man ikke behøver at vise sit ansigt, og det kan for mange unge børn være en kanal til at opføre sig knapt så formelt.
 

Astralis spiller en stor rolle herhjemme i Danmark

Astralis er verdens bedste Counter-Strike hold. Counter-Strike er et taktisk skydespil, hvor man dyster 5 mod 5 om enten at detonere en bombe, eller om at hindre at dette sker.

Astralis har mestret dette spil, og har været verdensmester i flere år i træk. At spillet er så let forståeligt – også for folk der aldrig har spillet det før, gør at mainstream medier også følger sporten og nyhederne omkring den.

Mange danske børn elsker selvfølgelig at spille computer, og derfor lever drømmen om at kunne leve af dette selvfølgelig ved, at Astralis netop gør dette. Det er på lig fod med andre atleter, som lever af deres hobby som de startede helt fra da de var børn. Hvem vil ikke det?
 

Hvad kræver det at spille Counter-Strike?

Det kræver faktisk ikke så meget at spille Counter-Strike. Spillet er faktisk ret gammelt, og derfor kræver det ikke det helt store rent teknisk, før man kan spille det. Hvis knægten derhjemme ønsker at spille det, kan han sagtens starte ud på din bærbar, eller du kan købe en entry-gamer stationær til under 4-5000 kr.

Det vil dog ikke være at foretrække at spiller på en MacBook bærbar computer, da disse er designet til produktivitet, og bliver som regel alt for varme når man udsætter dem for diverse spil.

At computer bliver varm, er den selvfølgelig designet til at kunne holde, men udsættes den for denne varme i lange perioder og over længere tid, så vil der til sidst opstå problemer, og den kan i værste tilfælde gå i stykker. En Mac reparation er dyr at få lavet, så det kan ikke betale sig at spille for meget på en MacBook.

 
Tags: