Efterårsferie: Sådan slipper du for bilkø

Efterårsferie: Sådan slipper du for bilkø

image title: 
Foto: Christian Mueller/123rf.com
Det er vel de færreste, der finder det indbydende at sidde i trafikkø på vej på ferie. Men faktisk kan du med den rette planlægning undgå de værste køer på motorvejene.

Helene Cecilie Kjærsgaard fra Vejdirektoratet råder ifølge Ekstra Bladet til, at man ikke rejser på en lørdag.

”Hvis det er muligt, skal man undgå at køre mellem de mest belastede tidsrum mellem 10 og 16, og sat helt på spidsen bør man for alt i verden undgå tidsrummet mellem 10 og 13,” forklarer hun.

Lørdag er en af de helt store rejsedage, men der vil også være godt med biler på vejene. Når efterårsferien går i gang fredag den 13. oktober, vil der især komme til at være mange biler på udfaldsvejene fra de store byer.

Ofte bevæger trafikken sig på tværs af landet med start ved hovedstaden og mod Jylland, når ferien er ved at være på sit sidste lørdag den 21. og søndag den 22. vil man kunne forvente meget trafik den modsatte vej.

LÆS OGSÅ: DR-vært i alvorlig ulykke: Kunne være død

Det er især hvis du skal krydse grænsen ved Padbog, at du skal være opmærksom på, at der kan være kø pga. grænsekontrollen. Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man kører i god tid.

At der kommer til at være en del flere bilister, end hvad der plejer behøber nu ikke nødvendigvis være ensbetydende med, at det har konsekvenser for rejsetiden, men ifølge Helene Cecilie Kjærsgaard kan kaosset opstå, hvis der sker ændringer i planen, som for eksempel ulykker.

”Vejene kan sagtens klare den store mængde af bilister til et vist punkt, men der skal ikke meget til, før det går galt, når der er så mange biler på vejene. Så hvis der er et uheld, vil konsekvensen og den forlængede rejsetid være mere omfattende end normalt,” forklarer hun.

Skal du ud at rejse i efterårsferien?

Ekstra Bladet 
 
Tags: