Efterårsretter er meget mere end suppe

Efterårsretter er meget mere end suppe

Det er blevet efterår og sæson for mad, der varmer i kroppen og giver energi. Suppe er derfor en klassisk efterårsret, men sæsonen byder på meget mere end det. Læs med her og se, om du finder din nye livret.

Sponsoreret indhold

Det er blevet efterår, sæsonen, hvor bladene falder af træerne, og hvor varmen og de lyse nætter svinder ud. Det er også sæsonen for danske pærer, æbler, kål, rodfrugter og meget mere. De mange friske frugter og grøntsager giver mulighed for at skabe de lækreste retter, både morgen, middag og aften. Her får du 2 efterårsretter, hvor disse friske danske frugter og grøntsager bliver brugt, og hvis du mangler mere inspiration til alle dagens måltider, tilbyder Lidl en masse forskellige opskrifter, blandt andet 48 opskrifter, der passer godt til efteråret.


Spaghetti af sæsonens grøntsager

De fleste danskere kender den klassiske spaghetti, der er lavet af hvede, men det er faktisk muligt at lave spaghetti af andre ingredienser også.

Blandt andet er det muligt at lave spaghetti af squash, som er i sæson her i efteråret. Sammensat med to af sæsonens andre råvarer, løg og portobellosvampe kan man skabe et lækkert måltid.

Man starter med at skære squashen ud i tynde skiver, tilføje salt og peber og derefter bage skiverne i en ovn i 45 minutter på 220 °C. Vend skiverne et par gange undervejs. Tag dem derefter ud af ovnen, og lad dem hvile i 10 minutter.

Smelt derefter en klat smør på en pande, og tilsæt løg i strimler og portobellosvampe skåret ud i mindre stykker. Dette steges, til det tager farve uden at branke. Man skal røre i panden ofte og kan evt. tilsætte noget olivenolie undervejs.

Hvis man vil krydre retten lidt ekstra, kan man tilføje svitsede rosmarinkviste for at tilføre retten dens kraftige smag. Til sidst skrabes frugtkødet fra de bagte squashskiver ud med en gaffel og lægges ud i lange tråde og anrettes med de stegte løg og svampe.


Den perfekte dessert til efteråret

Efterårets mange frugter og bær kan naturligvis også bruges til at lave en lækker efterårsdessert. Græskar, som de fleste forbinder med halloween, kan bruges til meget andet end at se skræmmende ud.

Græskar findes i mange forskellige sorter, og en af de mest velsmagende af slagsen hedder hokkaidogræskar. De er i sæson nu og kan blandt andet bruges til at lave pandekager med.

Start med at koge 250 g hokkaidogræskar med skal på (ca. et halvt græskar) i 15-20 minutter, til den er mør. Fjern derefter skallen og kernerne, og blend så frugtkødet med 2 æg, 2 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. sukker, 1 spsk. honning og en håndfuld blåbær.

Hæld derefter et tyndt lag af pandekagedejen på en pande, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side. Pynt eventuelt med de resterende blåbær. Server dem med dine yndlingstoppings til pandekager, og nyd smagen af efterårets skønne råvarer. Velbekomme!



 
Tags: