Efter HPV-vaccinen: Jeg har lammelser i ben og arme

Efter HPV-vaccinen: Jeg har lammelser i ben og arme

image title: 
Foto: Petar Dojkic/123rf
TV2 sender i aften kl. 20 dokumentaren ”De vaccinerede piger”. I denne kan du blandt andet møde 25-årige Katrine Jægersdorf, der for to et halvt år siden fik den omdiskuterede HPV-vaccine mod livmoderhalskræft.

Allerede dagen efter vaccinen fik Katrine høj feber, og de næste syv måneder var hun kronisk plaget af feber og betændelsestilstande. Hun har siden været indlagt på sygehuset adskillige gange. I dokumentaren siger hun blandt andet:

”Jeg begyndte hurtigt at mistænke vaccinen, men når jeg spurgte, om der kunne være en sammenhæng, grinede lægerne ad mig og svarede nej, vaccinen har ingen bivirkninger, men de kunne ikke svare på, hvad jeg fejlede.”

LÆS OGSÅ: S-regionsformand trodser partiet: Brugerbetaling på hospitalet


Katrine var nødsaget til at skære ned på både studie og motion, og hun droppede sågar sin praktikplads og socialt samvær. I stedet måtte hun lære at leve et liv med en kronisk sygdom. Efter yderligere et par måneder ændrede Katrines symptomer sig. Hun forklarer i dokumentaren, at hun blandt andet lider af kronisk træthed og voldsomme kroniske smerter. Hun fortsætter:

”Jeg har nedsat kraft i ben og arme, så de helt basale gøremål som madlavning, indkøb og noget så simpelt som at gå på trapper er en udfordring. Jeg har periodiske lammelser i ben, arme og ansigt, der betyder, at jeg pludselig ikke kan mærke dem. Jeg besvimer typisk en til to gange om dagen, og lider generelt af daglig svimmelhed, hjertebanken og kvalme”.

Hos Danske Regioner er man ked af pigernes oplevelser, og man ændrer nu proceduren omkring behandlingen af HPV-vaccinens bivirkninger. Det fortæller Ulla Astman, der er formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg, til TV2.

Hvem bærer ansvaret for den farlige vaccine?

MetroXpress

Tags: 
Nøgleord: