Efter terrorangrebet: København stjæler betjente fra Sjælland og Fyn

Efter terrorangrebet: København stjæler betjente fra Sjælland og Fyn

image title: 
Foto: Francis Dean/123RF
Politifolk fra Fyn og Sjælland må hjælpe til i København. Det skyldes, at politiet i København er i højeste beredskab efter terrorangrebet i sidste måned og vil være det frem til 1. september.

Det har dog den konsekvens, at det går ud over de politikredse, der bliver frataget resurser.

”Det går ud over det borgernære, det kan være indbrud, det kan være tyveri, det kan være tryghedsskabende patruljer i udsatte boligområder, det kan være slagsmål i nattelivet,” siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, til TV2.

Han fortæller, at 1. september meget vel kan være en midlertidig dato, og at situationen ikke nødvendigvis har ændret sig til den tid.

LÆS OGSÅ: Politikreds: Vi er nedslidte og frustrerede 

Han beretter også om, at flere afdelinger har været nødt til at lukke midlertidigt og sætte opgaver i bero, mens betjentene hjælper til i København.
”Dansk politi er nødlidende, og vi er simpelthen nødt til at kigge på, om vi er dimensionerede, som vi bør være i forhold til at løse de opgaver, som vi nu engang skal løse,” siger Claus Oxfeldt.

Han mener ikke, at Danmark har betjente nok.

”Det går desværre kun en vej med politistyrken i Danmark, modsat lande vi sammenligner os med, og det er nedad i antal, og her er der hverken brug for analyse eller statistik, her har vi brug for ganske almindelige politifolk til at løse de her opgaver,” siger han.
 
Hvad skal man gøre for at undgå at politikredse lades i stikken, når beredskabet forhøjes andre steder?

TV2