Efterlod 21 kæledyr til at dø i bagende varme

Efterlod 21 kæledyr til at dø i bagende varme

image title: 
Foto: lightpoet/123rf.com
En mand i Ikast gjorde lørdag et foruroligende fund, da han fandt flere kasserede dyreunger nær en sø.

I alt var der 12 kaniner og seks chinchillaer, som var blevet efterladt i den bagende sol, hvoraf flere af dem allerede var døde af varme, tørst og stress.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.

”Det er hovedrystende, at man kan få sig selv til at gøre den slags mod de stakkels dyr,” siger Birgit Karlsen, internatleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, og fortsætter:

”Da vi her på internatet modtager dyrene sent natten til søndag er de i dårlig stand. De er meget tørstige og stressede af oplevelsen. Det er ikke til at sige, hvor længe de har opholdt sig ude i den bagende sommervarme. Vi gør alt, hvad vi kan for dem, men desværre mister vi den sidste chinchilla og en kanin efter, vi har fået dem ind. De kunne heller ikke overleve den hårde oplevelse,” siger Birgit Karlsen.

LÆS OGSÅ: 5 tricks der gør dig til en superelsker

Samme dag modtog internatet tre killinger, der angiveligt var efterladt på en rasteplads nær Aulum. Killingerne er kun 7-8 uger, og er derfor for unge til at blive taget fra deres mor, skriver Dyrenes Beskyttelse på hjemmesiden.

”Det er et held, de blevet fundet, inden de blev taget af sult, tørst eller et rovdyr,” siger Birgit Karlsen.

Begge sager er meldt til politiet, da det er en overtrædelse af dyreværnsloven.

”Vi vil gerne på det kraftigste opfordre til, at folk ikke dumper deres dyr. Det kan ikke siges alvorligt nok. Tag ansvar for dit dyr - også når du af forskellige årsager ikke kan have det længere.”

Hvilke erfaringer har du med misvedligeholdte dyr?

Metroxpress 
Tags: