Ekspert: Banker misbruger Betalingsservice

Ekspert: Banker misbruger Betalingsservice

image title: 
Dennis Jacobsen - 123RF

Hver gang du betaler en regning via Betalingsservice, koster det dig mellem fire og seks kroner.
Umiddelbart er det peanuts, men der foretages så mange betalinger via servicen, at det hvert år koster de danske forbrugere og virksomheder omkring én milliard kroner i gebyrer. Det er en stor ekstraregning, mener mange, og fortjenesten går til Nets og Bankerne.

Blandt kritikerne af gebyrerne er seniorøkonom i Forbrugerrådet Troels Holmberg.
”Vi mener, at betalingsservicesystemet bliver misbrugt til at opkræve urimeligt høje priser. Siden Konkurrencestyrelsen råbte vagt i gevær og gjorde opmærksom på problemet i januar 2011, har forbrugerne næsten betalt fire milliarder kroner i gebyrer. Det er jo helt absurd,” siger han til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Orla Carlsen fik 1 øre af Skat

Selvom der i 2014 blev foretaget 28 millioner flere betalinger via Betalingsservice, end der gjorde i 2009, har stykprisen per overførsel ikke rørt sig.
Til sammenligning er prisen på at bruge DanKort raslet ned som følge af politisk indgreb, der kommer forbrugere og erhvervsdrivende til gavn.

Fra både rød og blå blok meldes der om villighed til at kræve indgreb.
”Det ser mildest talt voldsomt ud, og det er vigtigt at sikre, at der ikke tjenes ublu mange penge. Det ligner klart et område, hvor vi er nødt til at gribe ind, da området er helt uden konkurrence,” siger erhvervsordfører for SF, Steen Gade.
Nets og bankernes organisation Finansrådet afviser imidlertid, at prisniveauet er for højt.

 

Generer det dig, at bankerne tjener styrtende med penge på gebyrer?

Business


Tags: