Ekspert: Du skal ikke give penge til tiggere

Ekspert: Du skal ikke give penge til tiggere

image title: 
Foto: Jozef Polc/123rf.com
Selvom det kan være svært ikke at have medlidenhed med tiggerne, så skal du lade pungen blive i lommen, understreger Sofie Bay-Petersen, der er informationsmedarbejder hos SAND, som er en interesseorganisation for nuværende og tidligere hjemløse.
 
Hendes anbefaling lyder, at man ikke skal give penge til tiggerne.
 
”Jeg mener, at i et samfund som det danske er der mulighed for at få hjælp på andre måder, så jeg synes slet ikke, at tiggeri skal være en mulighed. Det er et uværdigt møde mellem mennesker,” siger hun.
 
Hos SAND mener man derfor, at hvis man lægger mønter i kruset, så bidrager man til en kortsigtet løsning, der fastholder dem i en uværdig livsførelse.
 
De mener derimod, at man møder tiggerne med dialog eller et smil i stedet for penge, og det værste man kan gøre er at lade som om de ikke eksisterer.
 
LÆS OGSÅ: Lider du af jalousi? Så læs med her
 
”Spørg det her menneske: "Hvorfor tigger du," eller "ved du godt, at du har mulighed for at få hjælp". Det kan både hjemløse med og uden opholdstilladelse, og tiggeri må ikke blive et livsgrundlag,” siger Sofie Bay-Petersen.
 
Lektor og samfundsforsker ved Aalborg universitet, Johannes Andersen, advarer om farerne ved at give penge til tiggere.
 
”Det er jo forholdsvis logisk, at hvis man får noget ud af det, så vil antallet af potentielle tiggere i Danmark stige,” siger han.
 
Han understeger desuden, at med mangel på arbejde i Østeuropa vil antallet af udenlandske tiggere stige i Danmark de næste fem år.
 
”Strategien går jo så ud på at være meget venlig og smilende i forhold til danskerne, som man tigger af, og så har man erfaring for, at man får en skilling, og til syvende og sidst summer det sig jo op,” siger Johannes Andersen.  
 
Hvordan kan vi hjælpe tiggere, hvis vi ikke skal give dem penge?
 
BT
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter