Ekspert: Her er fire faresignaler på skilsmisse

Ekspert: Her er fire faresignaler på skilsmisse

image title: 
Foto: Shao-Chun Wang/123rf.com
Psykolog, John Gottman, har specialiseret sig i ægteskabers stabilitet og påstår, at han med en sikkerhed på 93 procent kan forudsige, hvis et ægteskab vil ende i skilsmisse. Dette påviste han med sit studie fra 1992.
 
John Gottman, har sidenhen forfattet bogen ”De syv principper, der får ægteskaber til at fungere”, hvori han beskriver fire indikatorer, der kan føre til skilsmisse.
 
Nedenfor kan du se de fire faresignaler på skilsmisse som John Gottman beskriver i sin bog.
 
1. Foragt
Foragt er en farlig cocktail af vrede og afsky, som bunder i, at din partner ser ned på dig og ikke behandler dig ligeværdigt.
 
Dette faresignal er det vigtigste, da Gottman anser dette for at være ligesom gift for et parforhold. Hvis der allerede er indtruffet foragt i forholdet, er det meget svært at komme ud af, da det er næsten umuligt at løse et problem, hvis din partner har den opfattelse, at du afskyr ham eller hende.
 
LÆS OGSÅ: 46-årig kvinde endet i kørestol efter mindre operation i håndleddet

2. Kritik
Kritik er en måde, hvorpå man kan dreje sin partners opførsel om til et argument om hans eller hendes karakter. Bliver denne kritik ikke leveret på en ordentlig og respektfuld måde, kan det have konsekvenser i parforholdet.
 
Et råd kan være, at sørge for at tage de små kampe i øjeblikket og levere kritikken på en måde, så du fokuserer på det du er utilfreds med uden at angribe din partner som person.
 
3. Forsvarspositioner
Når en af parterne i et forhold indtager forsvarsposition kan det give indtryk af, at vedkommende er ligeglad med den andens følelser. Hvis man affejer sin partners kritik eller bekymringer, så bagatelliserer man også hans eller hendes følelser.
 
At tage ansvar for sin opførsel i en svær situation kan være svært, men det er ofte det som kan få situationen til at blive bedre, og på den måde undgår man ofte et større skænderi.
 
4. Blokering
Blokering betyder, at man trækker sig fra en samtale eller et argument, selvom man er fysisk til stede, dette kan for eksempel ske ved, at man tage sin mobil frem i stedet for at snakke med sin partner.
 
At blokere sig for sin partner sætter en stopper for at snakke om de ting der ligger under for problemet, og er dermed også en hindring for konfliktløsningen.
 
Har dit forhold mødt nogle af disse farsignaler? Og, hvordan er i kommet igennem dem?
 
Independent
Tags: