Ekspert om kendt kur: Den holder ikke

Ekspert om kendt kur: Den holder ikke

image title: 
Foto: racorn/123rf.com
Ifølge slankekuren ’Spis efter din blodtype’ er der forskel på, hvad du bør indtage alt efter om du har blodtype A, B, AB eller 0.

Men ifølge Jens Rikardt Andersen, der er lektor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universet, så er kuren slet ikke videnskabelig bevist.

”Hvis der en effekt ved blodtypediæten, så kender jeg i hvert fald ikke til den, for den er aldrig blevet bevist,” fortæller han ifølge BT til ritzau FOKUS.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen holder utraditionel fødselsdag 

I blodtypekost fokuserer man på proteinet lektin, som både findes i kroppen og i mange fødevarer. Her mener man, at de forskellige blodtyper reagerer på forskellige måder på lektinerne, og derfor skal man spise forskelligt.

Men ifølge Jens Rikardt Andersen har mængden af lektiner i fødevarer ikke nogen indflydelse på vores sundhed. Han forklarer desuden, at selvom lektinerne er ansvarlige for blodtypesystemet, så har det været noget at gøre med din ernæring eller hvordan din mad omsættes.

”Jeg vil ikke udelukke, at der engang i fremtiden vil kunne findes nogle kosttyper, der er relateret til vores vævstyper. Det er bare ikke dokumenteret i dag,” forklarer Jens Rikardt Andersen og fortsætter:

”Man kan derfor sige, at det koncept, der findes i dag, aldrig er blevet dokumenteret, og det er ikke sandsynligt, at det nogensinde vil blive det.”

Har du nogensinde været på blodtype-diæten?

BT
 
Tags: 
Nøgleord: