Ekspert: Prins Henrik ydmyger Margrethe

Ekspert: Prins Henrik ydmyger Margrethe

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Prins Henrik meldte afbud til sin egen kones fødselsdag, fordi han angiveligt lå syg med influenza. Men kun få dage efter var prinsgemalen taget til Venedig, og så bestemt ikke syg ud.
 
“Det er et sindssygt dårligt signal at sende - især til sin kone. Men det er jo i virkeligheden også at give danskerne fuckfingeren,” siger kongehusekspert Trine Villemann til Ekstra Bladet.
 
Hun mener, at Prins Henrik udemærket var klar over, hvilke konsekvenser det ville få, at han drog af sted til Venedig.

“Det her behøver ikke betyde, at han ikke har været syg, men man skal jo tænke sig om. Især når man lige har meldt afbud til en af de største fester, der er i et kongehus,” siger Villemann og fortsætter:

“Så skal man tænke sig om i forhold til, hvad man gør, og på den led er det bare et sindssygt dårligt signal.”

LÆS OGSÅ: Royal livvagt beholder job trods lovovertrædelse

Villemann påpeger overfor Ekstra Bladet, at Prins Henrik gør, hvad han vil, uanset om han får dronningens samtykke eller ej.

Hun forklarer, at vi er vant til hans måde at gebærde sig på her i Danmark, men at det i den udenlandske presse har været ydmygende overfor dronningen:

“Vi danskere er vant til ham. Men over for den udenlandske presse, var det så ydmygende for hende. For nu kommer alle spørgsmålene. Var han virkelig syg, eller gad han bare ikke? Og det er ikke fair over for vores dronning.”
 
Hvad mener du om Prins Henriks beslutning om at tage til Venedig, kort tid efter, at han meldte afbud til dronningens fødselsdag?
 
Ekstra Bladet

Tags: