Ekspert revser populær ”mobbe-app”

Ekspert revser populær ”mobbe-app”

image title: 
Foto: Mikalai Maminau/123rf.com
På applikationen Ask.fm, der har eksisteret siden 2010 og har mere end 150 millioner brugere globalt, interagerer primært unge mennesker med hinanden i et anonymt online-univers, hvor man kan sende beskeder til hinanden.
 
Ifølge Børns Vilkår og Red Barnet har anonymiteten dog resulteret i en meget grov tone blandt mange af app’ens brugere, hvor eksempelvis en pige i 8. klasse modtog en besked om, at hendes farfar og storebrors død var fortjent.
 
Den grove tone er et stort problem og svær at udrydde grundet app’ens krav om anonymitet. Det fortæller Jon K. Lange, der er seniorrådgiver i Red Barnet og foredragsholder i digital mobning:
 
”Det er helt klart en app, der volder problemer i øjeblikket. Appen har ry som en mobbe-app og er mere voldsom end andre sociale medier, fordi man ikke skal stå til regnskab,” siger han til Politiken.
 
LÆS OGSÅ: Ny Facebook-app vil registrere dine opkald
 
Jon K. Lange fortæller desuden, at Red Barnet flere gange har forsøgt at tage kontakt til Ask.fm med henblik på at udarbejde vejledninger mod mobning. Indtil videre uden held:
 
”Jeg har selv mødt nogle engelsktalende medarbejdere i Ask.fm, og det er helt tydeligt, at det ikke er børnenes beskyttelse, de har i fokus. Det handler om at tjene penge.”
 
Hos Ask.fm mener man dog, at man allerede gør rigeligt for at forhindre mobning eksempelvis gennem vejledning for god opførsel på firmaets hjemmeside og ved nyansat personale, der skal forsøge at opspore ondskabsfulde beskeder:

"Det er vores opgave at udrydde mindretallet af dårlig opførsel, men samtidig vores opgave at opretholde anonymiteten, som bliver brugt utroligt positivt af det overvældende flertal,” skriver Ask.fm’s kommunikationsafdeling i en mail.

Hvad mener du om en anonym app for unge? Er tonen på de sociale medier generelt for grov?

Politiken