Ekspert: Ulandsstøtte overflødig om 10 år

Ekspert: Ulandsstøtte overflødig om 10 år

image title: 
Foto: Franco Volpato/123rf.com
Ifølge en ny måling foretaget af Yougov for Metroxpress mener 55 procent af danskerne, at verdenssituationen har forandret sig til det værre inden for de seneste 20 år.

Men det er en forkert opfattelse, mener Cathrine Gyldensted, der er journalist og forfatter bag bogen 'En konstruktiv nyhed’. Hun argumenterer for, at danskernes opfattelse i høj grad skyldes mediernes negative fokus på nyheder fra udviklingslande verden over.

Ifølge sekretariatsleder hos Verdens Bedste Nyheder, Thomas Ravn-Pedersen, kan tendensen endda vise sig at bremse den fremgang, der ifølge ham er at spore, da det vil afholde os fra at investere i landene.

”Der er mange, der tænker på, at de ikke kan noget selv og at støtten ikke nytter. Men det er forkert, ulandsstøtten er blevet meget mere værd, og hvis man bruger den rigtigt, kan den måske være overflødig om 10-15 år,” siger sekretariatsleder Thomas Ravn-Pedersen ifølge Metroxpress.

24 procent af danskerne mener i øvrigt, at verdenssituationen havde forbedret sig over de seneste 20 år, mens 21 procent betragter den som uændret.

Hvad tænker du om, at ulandsstøtten måske kan være overflødig om 10-15 år? Lyder det realistisk?

Metroxpress
Tags: