Eksperter: Brugen af iPads hæmmer børns udvikling

Eksperter: Brugen af iPads hæmmer børns udvikling

image title: 
Kilde: Oksana Kuzmina/123rf
Har man som forælder ikke overskud i hverdagen, er det let at stikke sit barn en iPad i hånden. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Kommunernes Landsforening viser, at godt 9 ud af 10 børn under 7 år dagligt benytter sig af tablets, smartphones, computer og spillekonsoller – knap halvdelen endda dagligt.

Psykolog Camilla Carlsen er ikke tilfreds med udviklingen og mener, at der skal være større fokus på almindelig og én-til-én kontakten med den voksne. Carlsen uddyber til Politiken:

”Jeg oplever ofte, at iPad’en bliver en sovepude for forældrene. Det er jo så nemt lige at stikke dem den. Så er alle glade. Børnene ved ikke, at det er usundt for dem at sidde alene med en iPad flere timer dagligt. Det er de voksnes opgave at sortere for dem”.

Osman Skjold Kingo, udviklingspsykolog og lektor på Aarhus Universitet, mener godt, at brugen af iPads kan være fornuftig, men han understreger samtidig vigtigheden af menneskelig kontakt:

”I stedet for, at de via relationer lærer at indgå i fællesskaber, så lærer de, at verden hele tiden drejer sig om mig, mig, mig, og at de altid kan få det, de gerne vil have lige med det samme”.

Mener du, at børns brug af teknologi kan tage overhånd? Hvordan kan man som forælder sikre, at man får et sundt og veludviklet barn?
 
Politiken
Tags: 
Nøgleord: