Eksperter i chok: Hans’ bønner til Gud virker

Eksperter i chok: Hans’ bønner til Gud virker

image title: 
Foto: Marina Boyarkina/123rf
Hans Berntsen mener at kunne noget, som de færreste er i stand til. Ifølge ham selv er han nemlig i stand til at helbrede syge mennesker ved at bede til Gud for helbredelse.

“Jeg kan ikke mærke, at jeg er i kontakt med Gud. Det ved jeg bare, at jeg er,” siger Hans Berntsen til TV 2.

Hans særlige evner får flere hundrede mennesker til at møde op, når han i landets kirker angiveligt helbreder syge mennesker.
Sklerosepatienterne Karin og Lars fra TV 2-programmet “Healing - den sidste udvej” har fået mulighed for at prøve en forbøn hos Hans Berntsen, og de er ikke i tvivl. Bønnerne virker.

Faktisk er forbedringen i Karin og Lars’ tilstand så stor, at selv tv-programmets eksperter er forbløffede.

“Hvad gør vi ved det? Det er jo grænseoverskridende fra en naturvidenskabelig vinkel. Vi er jo en smule mere over i mirakelforskningen,” siger Lasse Skougaard, der har forsket i healing og er ekstern lektor på Københavns Universitet.

Programmets to øvrige eksperter er ligeledes overraskede.

LÆS OGSÅ: Dansk præst: Sextræning og parring af børn

Det er dog ikke alle, der er lige så positivt indstillede over for Hans Berntsens bønner.

I et ph.d.-projekt ved Aalborg Universitet har Ella Paldam påvist, at det kun er bestemte subjektive lidelser såsom piskesmæld, tinitus, slidgigt og psykiske lidelser, såsom depression og angst, der er blevet helbredt af forbønspræster som Hans Berntsen. Lidelser, såsom brækkede arme og ben, er aldrig blevet helbredt på mirakuløs vis.

I sin rapport,  “Mirakuløs helbredelse - Forventninger flytter bjerge blandt karismatiske kristne i Danmark”, peger Ella Paldam på, at det er de underliggende psykologiske mekanismer, der gør, at patienter oplever forbedring.

Hans Berntsen tvivler dog ikke på, at det er Guds kraft, der er på spil.

“Det er uforståeligt. Men det er fordi, der er en Gud, der har en kraft, der kan gøre det. Ellers havde vi jo heller ikke haft Jorden. Dens skabelse er også uforståelig - selv for videnskabsmænd, der har prøvet at forklare Jordens opståen med en stor eksplosion,” siger han.

Tror du på, at Hans Berntsen kan helbrede folk ved at bede for dem?

TV 2
Tags: