Eksperter råder: Stil kufferten i badekarret

Eksperter råder: Stil kufferten i badekarret

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com
Når du når frem til din feriedestination gør du klogt i at placere din kuffert i badekarret eller i mangel på bedre – bare på badeværelset. Hvorfor, tænker du? For så mindsker du sandsynligheden for at få ekstra passagerer med hjem.

Her snakker vi om væggelus. Ifølge idenyt.dk er antallet af registrerede bekæmpelser af det lille skadedyr nemlig steget med over 400(!) procent, og en af årsagerne er blandt andet øget rejseaktivitet:

”Øget forretningsrejser er en væsentlig grund til, at væggelus spreder sig. Du får dem med hjem i din bagage efter at have boet på et hotel, motel eller i hytter. Derfor bør du gøre en indsats for, at de ikke kommer med på hjemturen,” fortæller Jens Galby, der er biolog og skadedyrstekniker i Anticimex for Newswire.

Derfor er det et godt at tage et par forholdsregler, hvis du skal rejse udenlands og bo på hotel eller i ferielejlighed denne sommer. Hoteller, vandrehjem, moteller og hytter er nemlig de mest normale steder, man kan støde på væggelus.

Derfor anbefaler Jens Galby, at du sætter kufferten på badeværelset, og allerhelst i badekarret eller brusekabinen. 

”Væggelus er meget sjældent at finde i et badeværelse. De forbliver næsten altid i sengen, fordi de vil have den kortest mulige vej til den, de kan suge blod fra. Du er dens mad,” siger han til idenyt.dk.

LÆS OGSÅ: Her er de mest absurde rejseklager

Et andet godt råd er at have en kuffert, der er lavet af metal eller plastik, da de har færre syninger og et mere glat materiale end de kufferter, der er af stof.

Kan det ikke lade sig gøre at have kufferten stående på badeværelset råder han til, at du placerer den på en stol eller lignende, så længe du for alt i verden ikke stiller den på sengen.  

”Det dummeste du kan gøre, er at lade kufferten ligge åben på sengen,” fortæller Jens Galby.

Det skyldes, at sengen ofte er væggelusenes levested, hvor de i løbet ad dagen gemmer sig i madrasser, sengerammer og sprækker, og kommer frem om natten og suger af dit blod.

Så selvom det lyder skørt, gør du klogt i at gøre det til en vane at stille kufferten på badeværelset fremover, når du er ude at rejse.

Har du nogensinde været plaget af væggelus?

Idenyt.dk 
Tags: 
Nøgleord: