Eksperter: Spis ikke banan på tom mave

Eksperter: Spis ikke banan på tom mave

image title: 
Foto: Valerio Pardi/123rf.com
Det er en rigtig dårlig idé at spise en banan som det eneste til morgenmad. Faktisk er det noget af det værste, du kan spise om morgenen, skriver engelske Metro ifølge mx.dk.

Ernæringseksperten Dr. Daryl Gioffre forklare, at til trods for, at bananer har ry for at være sunde med deres høje indhold af fibre, kalium og magnesium, så er det knap så sundt, hvis man spiser dem på tom mave.
 
Den gule frugt har nemlig et højt sukkerindhold, som gør at man får et hurtigt energi-boost, som hurtigt forsvinder igen, og derfor bliver du hurtigt træt og sulten igen.

LÆS OGSÅ: 10 tegn på, du er sammen med den rigtige

Bananer har nemlig et så højt sukkerindhold, at det giver et hurtigt energi-boost, der forsvinder igen efter kort tid - og så bliver du både træt og sulten igen.

”Når sukker konsumeres i enhver form, så gennemgår det en gæringsproces ligesom øl og vin, og så bliver det til syre og alkohol i kroppen. Det hindrer dit fordøjelsessystem i at fungere optimalt,” siger Gioffre.

Det betyder dog ikke, at du behøver at droppe bananerne fuldstændigt om morgenen. Sørg bare for, at du kombinerer dem med noget andet, der mætter. Dette kan for eksempel være grød, skyr eller yoghurt.

Sørger du for at spise morgenmad hver dag?

MX
Tags: 
Nøgleord: