EL: 25.000 ledige skal i arbejde

EL: 25.000 ledige skal i arbejde

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Mange danskere sidder fast i et liv med passiv forsørgelse, fordi deres fysiske eller psykiske tilstand ikke tillader dem at arbejde, men det vil Enhedslisten lave om på.
 
Partiet ønsker at sikre jobs til mindst 25.000 udsatte ledige ved at gøre det mere attraktivt for arbejdsgiverne at ansætte dem, for som det ser ud lige nu, er arbejdsmarkedet ikke åbent over for personer med nedsat arbejdsevne.
 
”Problemet er, at arbejdsmarkedet ikke står til rådighed for mennesker, der ikke kan yde 100 procent. Der er brug for politiske initiativer, der med både pisk og gulerod ansporer offentlige og private arbejdsgivere til at åbne døren for mennesker med nedsat arbejdsevne,” siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, til Avisen.dk.
 
Finn Sørensen og Enhedslisten vil blandt andet få de udsatte ledige i arbejde ved at følge svensk eksempel, hvor flere tusinde fleksjobbere er ansat i den statslige virksomhed Samhall til at løse serviceopgaver for arbejdsgivere over hele Sverige.

Den praksis har været gældende i 35 år, og derfor mener Finn Sørensen også, at man bør oprette en fleksjobvirksomhed herhjemme. Den idé er Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen, dog ikke meget for.

”Jeg kan slet ikke se, at det er nødvendigt. Indsatsen i kommunerne er blevet styrket, så flere får et fleksjob i dag. Det er ikke sådan, at fleksjobbere hober sig op, fordi der ikke er job til dem.”

Er Enhedslistens forslag en god idé? Hvorfor/hvorfor ikke?

Metroxpress
Se debatter