Elbæk takker nej til dobbeltløn

Elbæk takker nej til dobbeltløn

Sponsoreret indhold

Nuværende forsvarsminister Carl Holst (V) er blevet kritiseret vidt og bredt de seneste dage, fordi det er kommet frem, at han ved siden af sin ministerløn modtager et såkaldt eftervederlag på 833.040 kroner for sit tidligere virke som formand for Region Syddanmark.

Carl Holst er blandt andet blevet kaldt grådig af Enhedslistens regionsrådsmedlem, Vibeke Syppli Enrum, og nu langer også Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ud efter forsvarsministeren:

”Tanken med eftervederlaget er, at man har en periode, hvor man kan finde et nyt job. Det kan være nødvendigt, når man ikke længere er politiker,” siger han til Ritzau og fortsætter:

”Men når man går direkte fra et job som regionsformand til at være forsvarsminister, så har man ikke behov for en periode, hvor man går og reflekterer over, hvad man skal. Så har man fået et nyt, godt job, og så er idéen med eftervederlaget ikke opfyldt.”

LÆS OGSÅ: Enhedslisten: Minister er grådig

Grådig kan man derimod ikke kalde Alternativets formand Uffe Elbæk. Han har siden 1. maj i år sagt nej til at få udbetalt sin ministerpension ved siden af sin løn som folketingsmedlem:

”Den pension ville jeg ikke have, og derfor skrev jeg til Moderniseringsstyrelsen og spurgte, om jeg ikke kunne få stillet min ministerpension i bero indtil den dag, hvor jeg rent faktisk går på pension,” siger Uffe Elbæk til Ekstra Bladet.

Potentielt er beløbet, som Uffe Elbæk går glip af, cirka 345.000 kroner over en fireårig periode.

Hvad mener du om Uffe Elbæks beslutning? Tror du, der er tale om et mediestunt for at få god omtale?

Jyllands-Posten