Elever bortvist tre dage før dimission

Elever bortvist tre dage før dimission

image title: 
Foto: Pixabay
14 elever på Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster blev tirsdag aften bortvist, fordi de blev taget i at fejre en piges fødselsdag med alkohol på byens lokale legeplads.

Det fortæller TV 2, der også har fået en anonym kommentar fra en forælder, som kalder bortvisningen for en overreaktion i særdeleshed med tanke på, at der kun var tre dage til dimission.

SINE’s forstander, Lars Thomsen, forstår godt forælderens frustration, men han gør det samtidig klart, at skolen fra dag et har gjort det klart, at tyveri, stoffer og alkohol fører til bortvisning.

”Det er meget vigtigt for os, at vi har et regelsæt, der gælder hele året og ikke hele året minus tre dage. Det er også at give tryghed for den kommende gruppe, vi får til august, så de ved, hvad vi står får,” siger han til TV 2.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Undervisning skader småbørn

De bortviste elever har alle overstået deres afgangsprøver, men de kommer ikke med på lejrskole eller til skoleafslutning, ligesom de heller ikke bliver inviteret til fremtidige arrangementer som eksempelvis gammel elev-fest.

Lars Thomsen ærgrer sig da også over hændelsen, ikke mindst på de tilbageværende elevers vegne.

”Det er rigtig ærgerligt, for vi har op til flere gange i den seneste tid orienteret hele og dele af elevgruppen, om at de skal overholde skolens spilleregler også den sidste tid. Det er ødelæggende, og den gruppe, der er tilbage, er lige så meget berørt. Her til morgen var der flere, der sagde: Hold kæft, hvor er de dumme.”

Er bortvisningen en overreaktion eller forstår du forstanderens argumentation? Bør man forbyde alkohol, når eleverne alligevel omgås det?

TV 2
Se debatter