Elever til psykolog efter visning af denne film

Elever til psykolog efter visning af denne film

image title: 
Foto: Knud Nielsen
Flere elever fra den nordjyske skole, Gudumholm Skole, har måtte modtage psykologhjælp, efter en lærervikar har vist krigsfilmen ’Savior’ for dem i en af hans vikartimer.

Efter visningen af filmen fik skoleledelsen flere vrede telefonopkald fra vrede forældre, hvis børn havde set den barske film fra 1998, som handler om en lejesoldat under borgerkrigen i Jugoslavien. Filmen indeholder blandt andet scener med drab på børn og etnisk udrensning.

Lærervikaren viste filmen, som er forbudt for børn under 15 år, for elever i fjerde klasse. Han er efterfølgende blevet fritstillet.

LÆS OGSÅ: Tog på McDonald’s og blev milliardær

Thomas Quaade, som er forælder til en af børnene i fjerdeklassen og derudover medlem af skolebestyrelsen fortæller, hvordan nogle af eleverne har haft mareridt efter at have set filmen, mens andre er mere upåvirkede. Han fortæller desuden, at de elever, der viser tegn på at få brug for det, bliver tilbudt psykologhjælp.

Over for TV2 Nord forklarer skoleleder, Anne Mette Bak, at skolen fremover vil lave retningslinjer for de film og spil, der kan tænkes at blive brugt i undervisningen.

Synes du, at skolen har reageret som den burde i denne sag?

Metroxpress

 
 
 
 
Tags: 
Nøgleord: