Elge bliver sluppet løs i Danmark

Elge bliver sluppet løs i Danmark

image title: 
Foto: James Mattil/123rf.com
Siden november har fem elgkalve gået rundt i et indhegnet område i Lille Vildmose i det nordøstlige Himmerland. Men fra på torsdag lukkes de ud i den frie natur.

Elgene bliver sat fri i et 21 kvadratkilometer stort naturområde, hvor de skal indgå i mosens naturlige økosystem sammen med bestanden af krondyr, oplyser By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Initiativtageren og Rådmand i forvaltningen, Hans Henrik Henriksen, er spændt på at se, om elgene kan klare sig selv.
”De er jo ikke ret gamle, og vi betragter dem endnu som små novicer, der skal lære at stå på egne ben.”

”Selv om vi endnu ikke ved, hvornår elgene vil tage imod invitationen til at gå ud i området, så glæder det mig, at besøgende nu endelig har muligheden for at opleve elgene i mosen,” siger han.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du droppe kaffen, hvis du sover for lidt

Hvis man er så heldig at få øje på en elg, opfordrer Jacob Skriver, der er driftsleder ved Aage V. Jensen Naturfond, der ejer en stor andel af Lille Vildmose til, at man forbliver i sin bil.

”Dyrene vil højst sandsynligt blive forskrækkede og løbe væk, hvis man stiger ud af bilen. Elgene skal med tiden kunne føle sig trygge ved, at biler og mennesker opholder sig på vejene. Derfor opfordrer vi alle til at vise hensyn til dyrene,” siger han.

Omkring området er der nedsat hestevognslåger, for at sikre fri adgang for besøgende, samt for at holde elgene og krondyrene inde.

Burde Danmark sætte flere dyr fri?

TV 2 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter