Elitestudent undgår fængsel, fordi hun er klog

Elitestudent undgår fængsel, fordi hun er klog

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Bølgerne gik sidste år højt mellem 24-årige Lavinia Woodward og hendes daværende kæreste til en fest på Oxford University, hvor Lavinia studerer medicin.

Til festen endte den unge kvinde med at slå sin kæreste i hovedet, stikke ham i låret med en brødkniv og til sidst kaste en bærbar computer efter ham – alligevel ser hun nu ud til at slippe for en straf, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Bar røv til Eurovision kan give fængsel

Årsagen til dette er, at Lavinia er superstudent og allerede har fået udgivet flere medicinske artikler. Desuden har hun en plan om at blive hjertekirurg, og derfor vil dommeren, der afgør hendes sag, overveje at lade hende slippe.

”Hvis det her er et enkeltstående tilfælde, virker det for mig, som om det forhindrer den unge kvinde i at forfølge sit langvarige ønske om at komme ind i det hverv, hun ønsker, og det ville være for alvorligt,” siger dommer Ian Pringle ifølge Independent.

Indtil videre er der ikke faldet dom i sagen, men Ian Pringle har i første omgang udsat retssagen i fire måneder.

Da overfaldet skete, blev Lavinia Woodward suspenderet fra Oxford University, men ikke længe efter blev hun taget til nåde, angiveligt på grund af sit intellekt.

Retssagen genoptages i september.

Er intelligens argumentation for at lade kvinden slippe?

EB
Tags: