En dårlig loftisolering kan koste dig dyrt

En dårlig loftisolering kan koste dig dyrt

Mange gamle ejendomme har en utilstrækkelig loftisolering. Tidligere standarder lever ikke op til de aktuelle, og bor man i en ældre ejendom, så vil man kunne mærke det på varmeregningen. Det er faktisk helt op imod 30% af varmen der kan sive ud fra taget, hvis isoleringen ikke er tilfredsstillende.

Men hvordan ved du egentlig om din loftisolering er dårlig? Og hvordan kommer du nemmest problemet til livs? 

Få besøg af en konsulent 

Har du mistanke om at din loftisolering er dårlig, og betaler du skyhøje priser for din varmeregning, så kan det være en god idé at få et tilbud på loftisolering eller starte med en konsultation inden du beslutter dig. 

En professionel konsulent kan tage et fagligt kig på dit loft og oplyse dig om isolering er tilstrækkelig eller om det anbefales at efterisolere. Skal du i gang med en efterisolering, så kan det i første omgang synes at være dyrt, men man skal faktisk se det som en investering, der tjener sig selv ind på få år. 

En god loftisolering er et miljøbevidst valg 

Men en utilstrækkelig isolering har ikke blot indflydelse på din økonomi. En dårlig isolering sætter nemlig også aftryk i miljøet og klimaet. 

Jo bedre isoleringen i dit loft eller dine vægge er, desto mindre energi skal du bruge på at varme huset op. Kan du nedsætte dit forbrug af en given varmekilde, så kan du også bidrage til en mindre CO2 udledning, og dermed en bedre fremtid for naturen og planeten. 

At bruge uhensigtsmæssigt meget energi på varme bør derfor undgås for enhver pris, da det hverken har en positiv indvirkning på privatøkonomien, husets værdi eller Jordens overlevelse. 

Gamle konstruktioner er ikke lavet ud fra bæredygtige præmisser, og ønsker man at bidrage til den grønne omstilling, så bør man grundigt overveje at kigge på husets samlede isolering og evnen til at holde varmen indendørs.
Tags: