En livslang kamp er slut: Mogens Camre er død

En livslang kamp er slut: Mogens Camre er død

image title: 
Benoit Daoust/123rf.com

Den tidligere folketingspolitiker Mogens Camre tabte mandag kampen til sklerose. Camre var indtil sin død medlem af Dansk Folkeparti, og han var kendt som en person, der aldrig var bange for at udtrykke sine stærke synspunkter og holdninger i den offentlige debat, hvilket også gjorde ham til en kendt politisk skikkelse.

Senest i efteråret efter et skyderi på Christiania, hvor to betjente blev skudt, opfordrede han på Facebook til, at personer der angriber politiet, burde skydes.  

LÆS OGSÅ: Hvornår er man dansk? Her er Støjbergs svar

Gennem hele hans liv var det i særlig grad indvandrepolitiske spørgsmål, som han kæmpede for. Flere anklagede ham for at være racistisk blandt andet på grund af udtalelser om, at muslimske indvandrer bragte problemer med sig.

Anklagerne førte til konkrete anmeldelser, dagbøder samt advarsler om bortvisning fra Dansk Folkeparti. 

Hans stærke synspunkter fik dog aldrig alvorlige konsekvenser, og flere politiske kommentatorer har igennem tiden haft mistanke om, at han nød den store omtale, han fik.

Til trods for de mange kontroverser gennem tiden holdte Mogens Camre sig aldrig tilbage, men stod ved, den han var. Han vil blive husket som en mand, der turde udtrykke sine holdninger lige til det sidste.

Hvordan vil du huske Mogens Camre?

Information


Tags: 
Nøgleord: