En mønt kan afsløre, om du får indbrud

En mønt kan afsløre, om du får indbrud

image title: 
Ian Allenden/123rf.com
Sommerferien står snart for døren, og det betyder, at mange huse kommer til at stå tomme, hvilket kan være det rene tag-selv-bord for tyve.

Når tyve skal udvælge, hvilket hus de vil begå indbrud i, benytter de ofte en række tricks til, at afgøre, hvorvidt der er nogle hjemme både i Danmark og i vores nabolande.

Tirsdag advarede Norsk Politi imod den såkaldte ’afmærkning af boliger’, og samme dag fandt Turid Møller Johansen fra Porsgruun i Norge en mønt foran sit hus.

”Jeg kom hjem og fandt mønten strategisk placeret på trappen ved indgangsdøren,” fortæller hun til TV 2 Norge.

I Danmark bruger tyvene ligeledes snedige trick, som boligejere bør være opmærksomme på. Ifølge Jon Lund Elbeck, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd, er tyvene kreative, når det kommer til at finde frem til, hvorvidt du er hjemme eller på ferie.  

”Det kan for eksempel være at sætte en øldåse på postkassen. Hvis postkassens ejer er hjemme, så vil han jo normalt fjerne øldåsen. Er man på ferie, så kan det være at dåsen får lov at blive stående. Det fortæller så tyven, at man sandsynligvis ikke er hjemme,” siger Jon Lund Elbek til BT.

LÆS OGSÅ: Hackere afslører danskernes intime billeder

I den forbindelse har Det Kriminalpræventive Råd udarbejdet rapporten ’20 Tyve’ hvor tidligere indbrudstyve løfter sløret for, hvilke faktorer de er opmærksomme på, når de udvælger huse til indbrud.

I rapporten fremgår det, at noget af det, der blandt andet afholder tyve fra, at begå indbrud, er hvis nogle er hjemme, nysgerrige mennesker i området samt hund eller alarm i boligen.

Rapporten indeholder desuden en række gode råd til, hvordan du kan indbrudssikre dit hjem bedst muligt.

Det kan for det første være en god idé, at sætte alarm og overvågningskamera op samt forstærke døre og vinduer.

Hernæst handler det om, at synliggøre din bolig og sørge for, at det virker som om, der er nogle hjemme, samt skjule værdigenstande og gøre det besværligt for tyven at bevæge sig rundt i huset ved at låse dørene indenfor.

Til sidst er det også afgørende at have opsøgende naboer, og det kan derfor være en god idé at tilmelde sig nabohjælp.
Læs hele rapporten her: http://www.dkr.dk/media/8297/20_tyve_indbrudstyves-motiver_og_adfaerd.pdf

Hvordan indbrudssikrer du dit hjem?

TV 2.no
BT
Tags: 
Nøgleord: