En million rejsekort lukkes: Er dit i fare?

En million rejsekort lukkes: Er dit i fare?

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Hvor længe har du haft dit rejsekort? Det skal du fremover være opmærksom på, for hvis det er mere end fem år gammelt, vil det blive lukket, og du vil være tvunget til at betale 50 kroner for et nyt.

Derudover vil du være tvunget til at sætte mindst 100 kroner ind på det, og hvis du har penge tilbage på dit gamle rejsekort, kan de ikke overføres. Resterende penge vil i stedet blive overført til din NemKonto. Det skriver Ekstra Bladet.

DSB vurderer i en ny rapport, at indtil 2020 vil tvangslukningen af rejsekort påvirke næsten én million danske kunder.

Tidsbegrænsningen på rejsekort skyldes ifølge Rejsekort A/S, at efter fem år bliver kortet ustabilt, og der opstår flere tekniske fejl, som gør, at det ikke fungere optimalt.

LÆS OGSÅ: Så meget stiger din bil de kommende år

Derfor oplyser Thomas Boe Bramsen, der er markedschef hos Rejsekort A/S, at rejsekort i fremtiden vil have en udløbsdato stående på forsiden, der dog vil være mere end fem år.

”Men vi vil stadig kun garantere mindst fem års levetid,” fortæller han til Ekstra Bladet.

Flere instanser opfordrer til, at gebyret på de 50 kroner fjernes.

Niels Martin Madsen fra Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk mener, at gebyret er uigennemskueligt, og bør være en del af rejsens pris.

Underdirektør i DSB Kommerciel, Aske Wieth-Knudsen er ligeledes tilhænger af, at det bør være omkostningsfrit at få et nyt rejsekort, men det vil medfører omkostninger for virksomheden, og derfor skal det først klarlægges om de andre selskaber, der står bag rejsekortet vil gå med til denne løsning.

Hvad tænker du om gebyret for et nyt rejsekort?

Ekstra Bladet 
Tags: 
Nøgleord: