En uvildig byggesagkyndig, kan spare dig for mange penge

En uvildig byggesagkyndig, kan spare dig for mange penge

(Annonce)
Når du skal købe en bolig, så er det ofte en af de største handler i dit liv og måske et af de vigtigste valg du laver.

Derfor er det også en god ide at have styr på alle elementerne i processen.

Som almindelig person og potentiel boligejer, er det ofte at du skal have specialist hjælp fra mennesker indenfor byggeteknisk viden, jura og andre ting.

Selvom sælger som udgangspunkt har fået lavet en tilstandsrapport af en professionel byggesagkyndig, så er det altid en god ide at få din egen uvildige byggesagkyndige med indover boligkøbet fra starten af.

Det som sælgers byggesagkyndige skriver i tilstandsrapporten, kan nemlig få økonomiske konsekvenser for dig, når en eventuel skade sker.

Boligejer mistede potentiel erstatning trods skjulte mangler

Vælger du som boligkøber, kun ejerskifteforsikringens standard dækning, som er normalt lovkrav fra sælgers side at man betaler halvdelen af, så kan du  risikere at en eventuel skade heller ikke dækker.

Dette oplevede Jens Chr. Hansen på nærmeste hold, da en skjult skade som sælgers byggesagkyndige ikke havde opdaget, skulle laves.

Da Jens Hansen ikke havde tegnet den udvidede ejerskifteforsikring, dækkede skjulte fejl som sælgers byggesagkyndige ikke havde opdaget, nemlig ikke.

Du kan læse hele historien her.

Udskiftning af tag eller dele af tagkonstruktionen, kan hurtigt koste op til 300.000 kr.

Som boligkøber mente Jens Hansen selvfølgelig at ejerskifteforsikringen skulle dække, men han fik ikke medhold af Ankenævnet for forsikring, da han som sagt ikke havde den udvidede ejerskifteforsikring.

Fejlen i taget ville en uvildig og kompetent byggesagkyndig have opdaget, da hans interesse er at gennemgå boligen så godt som muligt, for at finde fejl der potentielt kan koste boligkøber mange penge.

Sælgers byggesagkyndig, har ofte kun interesse i at lave en tilstandsrapport hurtigt og dækkende så de kan tjene penge.

Er der steder eller områder der ikke er tilgængelige, bliver dette bare noteret i tilstandsrapporten – men konsekvensen af at sælgers byggesagkyndige ikke bruger tid på at tilgå potentielt vitale dele af en boligs konstruktion medfører ofte at boligkøber/skadeanmelder er dårligere stillet, når skaden skal anmeldes til forsikringen.

Alle de komplekse elementer i processen, når du skal købe en bolig, kan du i dag få hjælp til af Komplet Køberrådgivning Aps.

Udover at det er en god ide at få en uvildig byggesagkyndig med ud og gennemgå jeres potentielle drømmebolig, så vil en rådgiver fra Komplet Køberrådgivning også kunne give jer råd til hvilken ejerskifteforsikring i skal vælge.

Opdages der en fejl ved gennemgang af jeres bolig, så kan I få råd af rådgiveren fra Komplet Køberrådgivning – rådgiveren vil notere fejlen og fortælle hvad denne fejl potentielt kan koste jer.

En ting er hvad fejlen vil koste at udbedre, en anden ting er om at fejlen overhovedet er dækket af ejerskifteforsikringen – fordi Komplet Køberrådgivning har specialister tilknyttet der berør alle elementer ved boligkøb fra A til Z kan de give dig den bedste rådgivning.

Dermed undgår du at drømmeboligen, bliver til mareridtsboligen og kommer til at påvirke din dagligdag.
Tags: