Endnu en amerikansk stat afskaffer dødsstraffen

Endnu en amerikansk stat afskaffer dødsstraffen

image title: 
Fængsel i Nebraska - RLEVANS/flickr.com
I den amerikanske delstat Nebraska, har den lovgivende forsamling onsdag nat dansk tid afskaffet dødsstraffen som den hårdeste strafudmåling for grov kriminalitet.

Den republikanske guvernør Pete Ricketts, havde ellers indledningsvis nedlagt veto mod et eventuelt lovforslag, men det ignorerede den lovgivende forsamling.

Med hele 30 stemmer for lovforslaget om afskaffelse af dødsstraf, og blot 19 imod, vedtog Nebraskas politikere at dødsstraf ikke længere skal være muligt.

LÆS OGSÅ: 11 års fængsel til mormor for at dræbe morfar

Derfor er den hårdeste straf for de i alt ti fangere på dødsgangen i Nebraska fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.
Guvernør Pete Ricketts er rystet over beslutningen. Republikaneren er stærk fortaler for dødsstraffen, og det har derfor eftergivet stærk frustration over, at hans indvendinger er blevet ignoreret.

”Jeg kan ikke beskrive, hvor rystet jeg er over, at vi har mistet et vigtigt redskab til at kunne håndhæve vores love og beskytte Nebraskas familier,” lyder det den republikanske guvernør.

I alt 19 delstater samt District of Columbia har afskaffet dødsstraffen, men Nebraska er den første republikansk-dominerede delstat til at afskaffe den omstridte straf siden 1973. Dengang var det North Dakota, der ulovliggjorde straffen.

Er det hensigtsmæssigt at afskaffe dødsstraffen, og hvorfor?

DR1 
Tags: