Enig? Hver fjerde betragter dette som utroskab

Enig? Hver fjerde betragter dette som utroskab

image title: 
Foto: Rafael Ben-Ari/123rf.com
Stort set alle vil nok betragte samleje som utroskab, og mange vil nok også mene, at det ikke er i orden at kysse med en anden, hvis man er i et forhold. Men en pæn del danskere betragter det også som utroskab, hvis deres partner holder i hånd eller krammer intimt med en anden.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for BT.

Helt nøjagtigt mener 26 procent af danskerne, at det er utroskab at holde i hånd med en anden end sin partner, og især blandt folk i trediverne bonner det ud i statistikken. Her mener 36 procent nemlig det samme.

LÆS OGSÅ: Utro danskere afsløres på tv

Ifølge parterapeut Martin Østergaard er det ikke så mærkeligt, for hans erfaringer siger ham, at mange betragter at holde i hånd med en anden som endnu værre end ”typisk” utroskab:

”Hører man, at ens kæreste har haft denne form for nærhed med en anden person, er det næsten værre, end hvis han eller hun har drukket sig fuld og kommet til at dumme sig i en brandert,” siger Martin Østergaard til BT.

Den holdning deler sexolog Theresa Johanne Kirkby:

”Opdager man, at man ikke længere er den eneste, der deler dette særlige og meget intime bånd med sin kæreste, gør det ondt. Man mærker pludselig, hvordan en anden får lov til at opleve følelsen af at give ens kæreste et varmt kram eller en blid håndsberøring, og det er ikke rart,” siger hun.

På trods af de nye tal er der stadig flest, der betragter sex som utroskab. Hele 87 procent mener dette, mens 64 % mener, det er utroskab at kysse med en anden end sin partner. 

Hvornår betragter du noget som utroskab?

BT
Tags: 
Nøgleord: