Enig? Så mange danskere vil af med Margrethe

Enig? Så mange danskere vil af med Margrethe

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
En ny måling foretaget af Voxmeter viser, at hver tredje dansker mener, at dronning Margrethe bør abdicere. Det skriver BT.

Målingen er foretaget i dagene efter Henriks begravelse, og her giver 30 procent af danskerne udtryk for, at de synes, at dronningen bør overdrage tronen til kronprinseparret i løbet af de næste par år.

Derimod har knap halvdelen svaret, at de ønsker, at Margrethe fortsætter.

Voxmeter lavede tilbage i 2012 en lignende måling, og her mente kun en fjerdedel, at dronningen burde abdicerer, hvorimod 60 procent mente, at hun skulle fortsætte.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai røber: Her er min rigtige karrieredrøm

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen, der er kongehusekspert og adjunkt og ph.d ved professionshøjskolen Absalon, skyldes ændringerne dog ikke, at folk er utilfredse med dronning Margrethe.

”Flertallet på de 47 procent af dem, der har svaret, er i overensstemmelse med den danske tradition på området. Det er næsten 500 år siden, at vi har haft en monark, der har trukket sig tilbage, uden det er fordi, han er død,” siger han ifølge BT og fortsætter:

”At der så trods alt er en hel tredjedel af dem, der er blevet spurgt, som synes det modsatte, det må man tage som udtryk for, at de synes, det er synd for dronningen, at hun skal blive siddende i sin alderdom, hvis hun havde lyst til at trække sig.”

Lars Hovbakke Sørensen tror dog ikke, at man skal regne med, at dronningen abdicerer lige foreløbig.

”Den måde som dronning Margrethe optrådte på i forbindelse med bisættelsen viste, at hun er klar til at stå fast og blive ved med at regere, og at hun har den her viljestyrke, som hun har haft i alle årene som regent,” siger han.

Synes du, at dronningen bør abdicere?

BT