Er denne påklædning upassende?

Er denne påklædning upassende?

image title: 
Foto: Facebook/privatfoto
Mange amerikanske skoler har regler for, hvordan eleverne må klæde sig på skolens område, og det gælder ikke mindst Orangefield High School i Texas. Det fik 18-årige Macy Edgerly at føle, da hun mødte til time sidste uge.
 
Skolens reglement dikterer nemlig, at elevernes påklædning skal gå ned til fingrene, når de har armene langs siden, og den regel levede Macy Edgerly ikke helt op til. Derfor blev hun sendt hjem, og det har fået hendes storesøster til tasterne.
 
”Folk undrer sig over, hvorfor kvinder er usikre omkring deres kroppe eller deres påklædning. Men det skyldes, at du bliver fortalt, at dit tøj er upassende, selv når du er fuldt påklædt, også selv om du ikke viser nogen form for kavalergang,” lyder det blandt andet fra Erica Edgerly i en statusopdatering på Facebook, der indtil videre er blevet delt mere end 90.000 gange.
 
LÆS OGSÅ: Er du smuk eller gennemsnitlig?
 
Erica Edgerly mener, at man i stedet for det strenge regelsæt bør fokusere på at opdrage drengene, så de ikke overbeglor piger, fordi det i hendes optik bidrager til en voldtægtskultur. Hun kritiserer desuden skolens regler, fordi det er umuligt for piger at komme i skole i afslappet tøj.
 
”I bund og grund så kan piger ikke komme afslappet påklædt i skole i tøj, der DÆKKER ALT, fordi skolesystemet er så bange for, at hormonskøre drenge ikke vil være i stand til styre sig selv.”
 
Sagens hovedperson, Macy Edgerly, har endnu ikke kommenteret på den store omtale, hendes søsters statusopdatering har fået. 
 
Hvad mener du om skolens regel? Er det for hysterisk eller kunne vi lære noget i de danske skoler?
 
MetroXpress

Se debatter