Er din bil klar til campingferien?

Er din bil klar til campingferien?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Mange danskere nyder at holde campingferie både i ind- og udland. Dog er der flere ting, man skal være opmærksom på, når man gør sin campingvogn klar. Læs med her, hvor du får gode råd til at tjekke din campingvogn, så du er klar til ferien.

Campingferier har i mange år været en særdeles populær ferieform i Danmark. Friheden ved selv at kunne bestemme hvor man vil køre hen, og altid kunne bo i sit eget hjem på ferien, tiltaler mange. Dog ender en del danskere hvert år med uforudsete ophold og forsinkelser grundet problemer med bilen eller campingvognen. Især punkteringer er noget, som rammer mange danske campister på vej på ferie.
 

Lav et grundigt dæktjek inden afrejse

Noget af det sidste man har brug for på sin ferie, er en punktering. Man skal selvfølgelig altid holde sig ajour med standen på sin bils dæk, men mange glemmer i farten også at tjekke campingvognens dæk. Man kører ikke så ofte med campingvognen, og kan derfor komme til at tro, at dækkene ikke bliver særligt slidte. Dog skal man være opmærksom på, om dækkene er så gamle, at de er ved at være møre. Er det tilfældet, vil risikoen for en punktering være betydeligt større.

Punkterede dæk er noget, man har stor erfaring med hos SOS Dansk Autohjælp, som hvert år assisterer mange danske campister, som har været ude for en punktering. Her lyder rådet, at man som campist, udover at tjekke sine dæk, skal huske at få et reservehjul med til sin campingvogn.

”Mange kører på ferie i weekenden, hvor værksteder og dækcentre holder lukket. Derfor kan det være besværligt at få fat i et nyt hjul, der passer til campingvognen”, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.
 

Dækker dit vejhjælpsabonnement en punktering?

Det er langt fra alle, der husker at få et reservehjul med til sin campingvogn, men det er heller ikke alle der kan skifte et dæk selv. Hos SOS Dansk Autohjælp oplever man hvert år, at folk ringer til dem efter en punktering, men som ikke er opmærksomme på, om punkteringer af campingvognens dæk også er inkluderet i deres abonnement.

”Vejhjælpsordninger til campingvogne dækker meget forskelligt. Nogle abonnementer til bil omfatter måske nok en efterspændt enhed, men ofte dækker de kun, hvis bilen også har nedbrud. Er der fx tale om et punkteret dæk på campingvognen, kræver det i flere tilfælde en tillægsordning”, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher, SOS Dansk Autohjælp.

Husk derfor inden afrejse, at tjekke om dit vejhjælpsabonnement indkluderer alt hvad du kunne få behov for på ferien.
 

Tjekliste før du kører

Der er mange ting at huske, når man skal på ferie. At sørge for, at man kommer ubesværet og sikkert frem, må dog siges, at være noget af det vigtigste. Her får en kort tjekliste, så du kan komme godt afsted og nyde din ferie!
• Undersøg dækkenes tilstand - alder, stand, mønsterdybde og tryk
• Medbring reservehjul - det kan være svært at fremskaffe et, der passer, hvis du kører i udlandet
• Afprøv alle lys og lygter hjemme i indkørslen og sørg for at få defekte pærer skiftet
• Tjek vejhjælpsabonnement, inden du kører hjemmefra
• Husk advarselstrekant, sikkerhedsvest og trækkrog

 
Tags: