Er din mand blevet sur med alderen? Her er grunden

Er din mand blevet sur med alderen? Her er grunden

image title: 
Foto: auremar/123rf.com

Den er god nok - Mænd bliver mere gnavne i takt med de bliver ældre. Det viser en undersøgelse ifølge mediet Prevention.com, som er blevet offentliggjort i Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ifølge undersøgelsen skyldes det, at når mændenes celler bliver sressede, og deres DNA slides ned, skabes der en højere grad af fjendtlighed og pessimisme hos det mandlige køn. Hos kvinderne gælder det ikke, til trods for, at deres celler og DNA også bliver påvirket, jo ældre de bliver.

Forskerne målte DNA’et på i alt 333 deltagende mænd og kvinder, og udsatte dem for stressende opgaver. Hos begge køn bliver DNA’et oftest forkortet lidt med alderen, og begge kun blev også stressede af opgaverne. Men mændene viste sig alligevel at blive mere påvirket end kvinderne, og havde også stresshormoner i kroppen i længere tid, ligesom deres blodtryk også først faldt efter længere tid.


Som en del af undersøgelsen sammenlignede forskerne mænd med korte DNA-strenge med de mænd, som havde lidt længere strenge, og her kunne man konstatere, at dem med de korte strenge var 55 procent mere fjendtligt indstillede.

Det er ganske naturligt, at vores celler stresses og DNA-strengene forkortes med alderen, til gengæld kan visse udefrakommende faktorer fremskynde processen. Herunder alkohol, cigaretter, traumatiske oplevelser, sygdom og lignende.

Andrew Steptoe er en af forskerne bag undersøgelsen, og ifølge han har tidligere undersøgelser vist, at sund kost og motion kan gøre dine celler mindre stressede, og endda være med til at forlænge din DNA igen.

Kan du nikke genkendende til resultatet af undersøgelsen?
 

MSN

 


Tags: 
Nøgleord: