Er dit barn for stillesiddende?

Er dit barn for stillesiddende?

Elektronik præger i dag de fleste børns hverdag, og det er alt fra telefoner, tablets og spillekonsoller. Dette har også medført at børn i dag er mere stillesiddende end nogensinde, hvilket mange forældre ser som et problem. For spørgsmålet er om børnene får den rette mængde motion, som de skal have, når de bruger det meste af deres tid indendørs med et apparat hånden. Ligeledes foregår meget af børnenes interaktion også online via sociale medier og videospil. Derfor er der ikke det samme behov for at gå ud og lege med vennerne, da man kan gøre det hele hjemmefra.

Er der noget at gøre?

Børn er bare ikke lige så aktive i dag, og elektronikken spiller en stor rolle i deres liv. Dette er ikke noget man nødvendigvis kan eller skal ændre og på trods af, at mange forældre hellere så, at deres børn gik til en fysisk sport fremfor en e-sport. Derfor må man også acceptere, at børn i dag bruger meget af deres tid online. Det er bare blevet sværere at overtale dem til at komme op af stolen og ud og lege med naboens børn, på trods af at det var det man ellers selv brugte al sin fritid på – og man kan heller ikke altid bruge ”da jeg var barn”, som et relevant argument.

Motivér børnene

Derfor kan det være en idé at hjælpe dem lidt på vej. Der er nemlig stadig masser af udendørs aktiviteter, der stadig er tilgængelig, selvom de måske er blevet overset. Noget så simpelt som en basketball kurv eller et skateboard, kan motivere børnene til at komme ud og være aktive alene eller med hinanden. På trods af, at man ønsker, at ens børn brugte alt deres fritid ude i haven, er det måske vigtigere at sætte realistiske mål og glæde sig over, at ens barn har brugt en time af sin dag aktivt udenfor med bold i hånden.
Tags: