Er dit job et af de mest utroværdige?

Er dit job et af de mest utroværdige?

image title: 
rawpixel/123rf.com
Hvis du arbejder som jordemor, sygeplejerske eller dommer, vil folk generelt anse dig som troværdig. Hvis du derimod er politiker, bilforhandler eller journalist er det en helt anden sag.

Det viser en ny undersøgelse lavet af Radius Kommunikation, hvor femogtyve forskellige faggrupper er blevet opdelt på en skala fra et til fem efter, hvor stor troværdighed danskerne har til dem. Det skriver TV 2.

I undersøgelsen deltog 2037 danskere, og det er tydeligt, at de erhverv som flertallet af danskere er tætte på, generelt tillægges større troværdighed.

LÆS OGSÅ: Står dine penge i banken? Så meget mister du

”Vi tillægger størst troværdighed til de grupper, der varetager ydelser i velfærdsstaten for os danskere. Det er dem, vi har mødt, set i øjnene, og som har hjulpet os, og det gælder især i situationer med sygdom," fortæller Nicolaj Taudorf Andersen der er seniorpartner og bestyrelsesformand i kommunikationsfirmaet Radius Kommunikation.

Det er derfor heller ikke så underligt, at jordemødre ligger på en klar førsteplads, mens læger ligger på en fjerdeplads og advokater på en femtende plads.

”Læger og advokater kan miste retten til at arbejde, hvis de træder ved siden af eller bryder et etisk kodeks. Det vil sige, at nogle institutioner gør, at de altid oppebærer en fornuftig, høj troværdighed, ” siger Nicolaj Taudorf Andersen til TV 2.

Hvilke faggruppe anser du som mindst troværdig?

TV 2 
Tags: