Er du fremtidig sommerhusejer?

Er du fremtidig sommerhusejer?

Dette skal du skrive bag øret før du forføres i sommerlandet!
 
Selvom der stadig er dage, hvor temperaturen kun når op på et enkelt ciffer og du måske skal vente lidt med at pakke det varme overtøj ned, så er det ikke til at komme udenom - det er forår! Dagene er længere, solen skærer i øjnene, når man cykler på arbejde og lysten til at være udenfor er stor. Det er for alvor nu, at det kan virke attraktivt at have et sommerhus, man kan tage ud til, når der er en weekend uden planer, og til at koble helt fra i sommerferien i.
 
Hvis du ikke kan slippe tanken om at få sommerhus, så er der et par ting du skal overveje, før du gør tanken til alvor.
 
Først og fremmest skal du have styr på budgettet. Det er ikke billigt at købe et sommerhus, så du skal gøre dig klar på, hvor meget du har råd til at lægge i handlen. Hvis du skulle gå hen og finde lige præcis hvad der passer dine behov, men selve huset mangler at blive renoveret kan det være attraktivt at overveje et rentefrit lån.
 
Vær kritisk og føl efter
Når du først har styr på hvordan du koordinere den økonomiske del, skal du også have til overvejelse om hvor meget der skal ombygges, renoveres eller generelt gøres i stand. Dette afspejler typisk også priserne på markedet.

Sommerhuse ligger typisk ude til vandet, inde i skoven eller lignende. Derfor er det enormt vigtigt at du mærker efter hvordan klimaet er i selve huset. Vær særlig opmærksom på om vinduerne holde tæt, fungerer varmen og vandet korrekt. Man ser desværre meget ofte at mange ældre sommerhuse ikke kan holde tæt og derfor skaber fugt. Dette medfører at huset bl.a. kan få skimmelsvamp indendøre.
 
Familieliv og omgivelser
Hvis I ved, at børn og voksne elsker at være udendørs, er det måske vigtigt, at der er en stor overdækket terrasse, så man kan sidde udendørs, selvom det regner. Eller hvis det betyder meget for jer at kunne sove godt og længe, når I er i sommerhuset, skal I måske prioritere nok soveværelser til alle med massere af plads, så der ikke er nogen, der skal sove på sofaen eller på en luftmadras i stuen.
 
En anden vigtig ting at tage hensyn til, når man skal købe sommerhus er beliggenheden. Hvor langt er I villige til at køre for at komme hen til jeres feriebolig? Og får I brugt det ofte nok, hvis afstanden til jeres hjemby er for stor? Gør det op med jer selv, hvor langt væk huset må ligge og kig kun inden for denne radius - det begrænser også udvalget og gør dermed processen lettere.
Tags: