Er du gravid? En graviditetstest kan give dig svaret på få minutter

Er du gravid? En graviditetstest kan give dig svaret på få minutter

Dette indeholder sponsoreret indhold

Er du gået flere dage over tid, og begynder du at spekulere over, om du måske er gravid? Det kan være ulideligt at vente, når først du er gået over tid. Derfor kan det være en god idé at få foretaget en simpel graviditetstest, der kan give dig svar på, om du er gravid, inden for ganske kort tid.

Du kan i dag finde en pålidelig graviditetstest i langt de fleste supermarkeder, mens du kan finde et endnu større udvalg hos apoteker og skønhedsforhandlere som fx Matas eller Normal. Disse tests giver dig en sikkerhed på 99%.
 

Hvad kan de forskellige tests, og hvornår kan jeg bruge dem?

En klassisk graviditetstest måler HCG-niveauet i din urin, som er et hormon, der udelukkende dannes i høj koncentration i kroppen under en graviditet. Der findes flere slags tests, som du kan bruge forskelligt:
  • En almindelig graviditetstest - denne kan du bruge allerede på førstedagen af menstruationens udeblivelse.
  • En tidlig graviditetstest - denne test kan opspore HCG-niveauet meget tidligt i graviditeten, og derfor kan du tage testen allerede 5 dage før din forventede menstruation.

Vær opmærksom på, at testen kan vise et falsk negativt resultat. Derfor er det vigtigt, at du foretager en ekstra test efter en rum tid, hvis din menstruation stadig udebliver.
 

Testen er positiv - hvad gør du nu?

Selvom din test er positiv, anbefales det stadig, at du opsøger egen læge for at få bekræftet din graviditet. Lægen vil højst sandsynligt få foretaget en blodprøve på dig for at være helt sikker på, at der er tale om en graviditet. Samtidig vil lægen kunne gøre dig klogere på dine muligheder fremadrettet - uanset om du ønsker at gennemføre eller afbryde graviditeten. Derudover bør du stoppe med at tage p-piller med det samme, når du opdager, at du er gravid.


 
Tags: