Er du klogere end gennemsnittet?

Er du klogere end gennemsnittet?

image title: 
Foto: Ivan Kruk/123rf.com
Klogskab en relativ størrelse, som kan være svær at sætte tal på. Men ud fra personlighedstræk kan du se, om du passer til idealets karakteristika.

Baseret på Psykologibloggen Psyblog undersøgelse af sammenhængen mellem personlighed og klogskab, præsenterer vi en række personlighedstræk, der tyder på, at du er mere intelligent end gennemsnittet.

Psykisk sygdom
Lider du af en psykisk sygdom, kan det være, at det er prisen, du skal betale for din intelligens.
Undersøgelser viser, at højere IQ ofte har en forbindelse med sygdomme som bipolar lidelse.

Bekymringer
Hvis du har en tendens til at overtænke ting, og derfor er tilbøjelig til at lide af angst, er det muligt, at du har en højere intelligens.

Man mener faktisk, at angst er udviklet i sammenhæng med intelligens, da det gav stenaldermennesker bedre mulighed for at overleve.

LÆS OGSÅ: Din hund forstår mere, end du tror

Nytænkning
Folk der har en tendens til at foreslå nye måder at gøre tingene på, er som oftest mere intelligente. Det har historisk set betydet, at man fandt ud af, at jorden er rund.

Undersøgelser viser herudover, at kloge mennesker ofte vælger ateisme, samt er liberale, når det kommer til politik, skriver Psyblog.

Sent i seng og sent op
Hvis du går sent i seng og står sent op, er du måske mere intelligent end gennemsnittet, viser en undersøgelse tilbage i 2009.
Undersøgelsen studerede 20.745 voksne amerkaneres søvnmønstre. De mindst kloge gik i gennemsnit i seng kl. 23:41 og stod op igen kl. 7:20. De klogeste i undersøgelsen trak sengetiden til 01.29 om natten og stod først op igen lige før 8, da uret ringede 7:52.

Dovne
Dovne mennesker er glade for at tænke, viser ny forskning. De har som sådan ikke behov for ’at lave noget’, da de trives fint med at uddybe sig i deres egne tanker.

Herudover viser studier, at folk der tænker meget, har en bedre hukommelse, samt bruger mere tid på at tage bedre og mere velovervejede beslutninger.

Kunne du relatere til nogle af punkterne?

Søndagsavisen
Tags: