Er graffiti kunst eller hærværk?

Er graffiti kunst eller hærværk?

image title: 
Foto: Jon Bilous/123rf
Kulturen Nord, der er en enhed under Københavns Kommune, har ansøgt om i alt 195.000 kroner i støtte til at drive den kommunalt finansierede graffitivæg i det københavnske Nordvestkvarter.

Det vil Jens-Kristian Lütken, Venstres medlem af Københavns Borgerrepræsentation, dog ikke være en del af. Han mener, at væggen skaber mere hærværk og ulovlig graffiti i området:

”Det skæmmer området og ser ikke særlig pænt ud. Det har ikke en effekt på at afhjælpe den ulovlige graffiti, der er i området. Det kan man se, når man går en tur der. Vi sender et signal om, at det er okay at male graffiti, når vi sætter sådan en væg op,” siger kulturordføreren til Kulturen på News.

LÆS OGSÅ: Dolker sin ven over et spil Matador

Jens-Kristian Lütken møder dog modstand hos flere graffitimalere. Peter Birk er en af dem. Han mener, at der findes to grupper af graffitimalere: dem der maler blot for at male, og dem der maler så flot som muligt. Han fortsætter:

”Det er to vidt forskellige typer og måder at male på, og det er ikke de samme mennesker, der gør det. Jeg kan godt forstå, at en politiker kan have svært ved at se forskel, men det er det forkerte mennesker, man rammer hvis man fjerner de lovlige steder”.

Aarhus har tidligere haft en kommunalt drevet væg, som graffitimalere kunne benytte sig af. Den valgte kommunen at lukke, da malingen også gik ud over en nærliggende børnehave.

Københavns Kommune bruger hvert år 9 millioner kroner på at fjerne ulovlig graffiti.

Hvad mene
r du om graffiti? Er det kunst eller hærværk?

TV2 Nyhederne

 
Tags: