Er kristendom bedre end islam?

Er kristendom bedre end islam?

Sponsoreret indhold

“Jeg er kristen og tror på Gud. Derfor mener jeg også, at kristendommen er den bedste religion, og at den er bedre end islam.”
 
Sådan lyder indledningen på den kronik, som Mai Mercado, politisk ordfører for De Konservative, har i Berlingske i dag.
 
Debatten er allerede startet på de sociale medier, og borgere såvel som politiske modstandere har blandet sig i diskussionen.
 
Mai Mercado mener, at ‘en væsentlig del af det at være dansker har med kristendommen at gøre. Det er en del af vores identitet.’ På baggrund af dette mener hun derfor også, at der skal mere kristendom på skoleskemaet. Én time mere om ugen,for at være helt præcis.
 
LÆS OGSÅ: Jesus har intet at gøre med den oprindelige påske
 
“Vi bør styrke faget kristendom på læreruddannelsen, og så bør kristendomsundervisning i folkeskolen være obligatorisk for alle elever, så man ikke – som i dag – kan fritages.”
 
Hun skriver desuden, at ‘kristendommen langt hen ad vejen har hjulpet os derhen, hvor vi er i dag.’
 
“Derfor mener jeg også, at kristendommen er den religion, som passer Danmark og danskerne bedst,” lyder et af argumenterne, og hun fortsætter:
 
“Derfor skal den også prioriteres højere end andre religioner. Vi har religionsfrihed i Danmark, men vi har ikke religionslighed, og det skal vi heller ikke have.”
 
Således argumenterer Mai Mercado for, at Danmark ikke skal indrette sig efter andre værdier end de værdier, ‘som vi plejer at indrette os efter.’
 
Hvad er din holdning til de argumenter Mai Mercado fremlægger i sin kronik?
 
MX