Er plastre racistiske?

Er plastre racistiske?

image title: 
Foto: Csaba Deli/123rf.com
Sverige er kendt som et foregangsland, når det kommer til at udrydde racistiske tendenser i samfundet. Først var Tintin-bøgerne til debat på grund af racistiskeuropaeiskee karakterer, så blev ordet ’negerkonge’ fjernet fra Astrid Lindgren-klassikeren ’Pippi Langstrømpe’, og i foråret blev fuglene negerfinken og sigøjnerfuglen fortid i den svenske ordbog. 

Nu raser debatten så på ny, hvilket skyldes, at bloggeren Paula Dahlberg, der er adopteret fra Colombia, i et radioindslag i Sveriges Radio påpegede, at der i Sverige kun findes plaster i farven beige:

”Hvis man tager alle de her små ting som plaster, bandage, undertøj, strømpebukser og legesager til børn, udgør det tilsammen et stort helhedsbillede for os, som ikke er hvide, og som kan føle os ekskluderede og ikke være med på samme vilkår," sagde hun ifølge Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: ’Neger-barometer’ forarger udlandet

Med i udsendelsen var også kommunikationschef for Apoteket i Sverige, Eva Fernvall, og hun lovede, at apotekskæden hurtigst muligt vil undersøge mulighederne for at udbyde et plaster i en mørkere farve, som lever op til de lovmæssige krav.

Debatten har sidenhen nået de danske Twitter-brugere, der giver deres besyv med under hashtagget #plastergate. Noget tyder dog på, at vi endnu ikke helt er på linje med vores svenske naboer, for de mange tweets giver primært udtryk for, at svenskerne overreagerer og ligefrem er useriøse.

Hvad mener du om ”plastergate”? Er der en bagatelgrænse i forhold til racisme?

TV 2
Tags: 
Se debatter