Espersen nægter at undskylde neger-kommentar

Espersen nægter at undskylde neger-kommentar

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Tirsdag nævnte Dansk Folkepartis Søren Espersen ordet ’neger’ i en udtalelse vedrørende kritik af Dansk Folkepartis seneste billedkampagne, som viser en hvid, dansk familie. Kampagnen har fået kritik for kun at vise hvide mennesker, og flere har som modsvar lavet lignende billeder, der dog også viste folk af blandet etnicitet.

Og det var altså i en kommentar til en af disse modkampagner, at Søren Espersen brugte ordet neger:

”Selv er jeg farveblind, så jeg aner ikke hvad farve de har. Sådan tænker vi ikke. Vi kunne da sagtens have sat en neger ind og hvad så? Hvad havde det ændret på noget som helst? Jeg synes folk generelt skulle se og komme i sommerhumør og så glæde sig over denne her
”Feel Good”-kampagne. Det er ikke andet,” forklarede han tirsdag til TV 2.

LÆS OGSÅ: Fartbøde kan koste udlændinge statsborgerskab

Flere er blevet sure over Søren Espersens sprogbrug, men selv mener han ikke, at der er behov for at komme med en undskyldning:  

”Hvorfor skulle jeg sige undskyld? Og hvem skulle jeg dog sige undskyld til? Barack Obama? Jeg bryder mig ikke om, at man bruger ord i en nedsættende betydning og fx siger 'i Afrika er alle negerne’, det ville jeg ikke gøre. Men ordet neger er en del af mit 63-årige liv, og det bliver ikke anderledes,” forklarer Søren Espersen ifølge BT og fortsætter:

”Jeg er en gammel mand og bliver 63 år om lidt, og det er en del af mit sprogbrug, og det har det altid været. Jeg tænker ikke over det og tænker ikke, at jeg vil genere nogen, sådan fungerer det ikke. Jeg var med i 60’erne og 70’ernes anti-apartheid-bevægelsen, og det var den betegnelse man brugte, og jeg har brugt det i andre sammenhænge. Jeg ved heller ikke, hvem der har gjort det kriminelt.”

Tirsdag nat skrev han dog på sin Twitter-profil, at han var ked af, hvis han havde fornærmet nogen med sit sprogbrug. Onsdag understregede han dog, at han ikke ville undskylde for episoden.

Mener du, at Søren Espersen burde komme med en undskyldning for at sige ’neger’?
 
BT