Et år efter terror: Sådan mindes vi ofrene

Et år efter terror: Sådan mindes vi ofrene

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Den 14. februar 2015 er en dato, der for altid vil stå stærkt i hukommelsen hos de fleste danskere. Det var dagen, hvor Danmark blev udsat for det værste terroranrgeb i nyere tid.
 
Omar El-Hussein angreb først Krudttønden på Østerbro, hvor den danske filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt og flere politibetjente såret. Senere på dagen slog Omar El-Hussein igen til, denne gang ved synagogen i Krystalgade i det indre København. Her blev den jødiske sikkerhedsvagt, Dan Uzan, likvideret. Efter en intens jagt, der endte i skudveksling mellem politi og gerningsmand, blev Omar El-Hussein dræbt af politiet i det københavnske nordvestkvarter.
 
Det er i dag et år siden, og dagen markeres flere steder i hovedstaden.
 
Kl. 11.15 vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og overborgmester i København, Frank Jensen (S), lægge blomster foran Krudttønden, hvor det første attentat fandt sted.
 
En halv time senere er de to politikere at finde ved synagogen i Krystalgade, hvor de også vil lægge blomster til ære for Dan Uzan.
 
Kl. 17 vil københavnerne blive vidne til lidt af et lysshow. Således står Det Jødiske Samfund og Finn Nørgaard Foreningen for at tænde 1800 lys på en rute, der strækker sig fra Krudttønden og synagogen.
 
”Lyset er jo om noget et symbol på varme, kærlighed, optimisme og noget positivt, vi kan samles om. Lys i mørket. Vi opfordrer alle københavnere til at være med, gå ned på gaden, tænde et lys og lade lyset tale og på den her måde også give København et kram. Denne forfærdelige begivenhed skete på gaderne i København. Vi skal tage gaderne tilbage og elske København,” siger Ole Mølgaard, der var en nær ven af Finn Nørgaard og kontaktperson i Finn Nørgaard Foreningen, til TV2.
 
Frygter du, at Danmark igen udsættes for terrorangreb?
 
TV2
Tags: