Et par øl om dagen helbreder denne sygdom

Et par øl om dagen helbreder denne sygdom

image title: 
Foto: Julian Rovagnati/123rf.com
Nu da det gode vejr har ramt Danmark, kan du med ro i sindet knappe en iskold øl op. For at være helt præcis, kan du drikke op til 0,8 liter øl om dagen, hvilket svarer til halvanden fadøl eller 2,5 dåser øl.
 
Dette viser et nyt italiensk studie, ifølge videnskab.dk
 
Studiet konkluderer, at det kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 25 procent, hvis du drikker 80 centiliter øl om dagen. Øllen hæver det ”gode” kolesterol i blodet, og på denne måde reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
 
Forskerne påpeger dog også, at overforbrug af alkohol kan skade organerne og kan skabe problemer på både de sociale forhold og samfundets samlede sundhedsniveau.
 
LÆS OGSÅ: Det er blevet mere prestigefyldt at være ledig

”Hvis man ikke er i højrisiko-zonen for at få alkohol-relateret kræft eller alkoholafhængighed, er der ingen grund til at afskrække raske voksne, der allerede er moderate øl-drikkere, fra at fortsætte,” skriver de italienske forskere i studiet.
 
Man skal dog ikke drage for store konklusioner af denne undersøgelse, mener lektor i epidemiologi på University College London, Annie Britton.
 
”Når man sammenligner sundhedsniveauet hos moderate øldrikkere med sundheden hos afholdere, kan resultatet afspejle andre forskelle mellem disse grupper – specielt når tidligere alkoholikere er inkluderet i afholder-gruppen,” siger hun til det britiske nyhedsmedie, Independent, ifølge videnskab.dk, og fortsætter:
 
”Den beskyttende effekt mod hjerte-kar-sygdomme som tilskrives alkohol, herunder øl, kan derfor være overvurderet.”
 
Hvad er din yndlings øl? 

Videnskab.dk 
Tags: