Få råd til mere: Her er de bedste sparetips

Få råd til mere: Her er de bedste sparetips

image title: 
Foto: 振亚 范 /123rf.com
“Hvor blev mine penge af denne måned?”

Det spørgsmål har de fleste nok stillet sig selv på et tidspunkt i deres liv. Men ved at være opmærksom på, hvordan man bruger sine penge, er der store besparelser at hente. Her giver vi dig nogle bud på, hvordan du kan spare penge i hverdagen.

Modstå trangen til impulskøb
Hvis du bruger bare 50 kroner om ugen på småting, bliver det til 2600 kroner på et år. For de penge kan du bestille en afbudsrejse. Et godt råd er at aftale med dig selv eller din partner, at du skal vente minimum en uge eller to med at købe noget, som du “forelsker” dig i. På den måde finder man ofte ud af, at man ikke har brug for den vare alligevel.

Køb ikke ind, når du er sulten
Dette råd går hånd i hånd med rådet ovenfor. Trangen til at købe noget sødt eller noget salt er meget mindre, hvis du handler ind, når du ikke er sulten.

Kig på kilopriser i stedet for stykpriser
Når du handler ind, er det en god idé at sammenligne kilopriser på forskellige varer. Ofte kan en vare virke billig uden egentlig at være det. Det gælder særligt pålæg, hvor der er meget store forskelle på kilopriser. Eksempelvis koster den billigste hamburgerryg 69,95 per kilo i Fakta, mens den dyreste koster 123,95 per kilo.

Drop plastikposerne
Find en god stofpose og brug den. Køber du 3 plastikposer af 2,5 krone om ugen, bliver det til næsten 400 kroner om året.

Køb stort ind på tilbud og frys ned
Hold øje med tilbud fra dit lokale supermarked, og kig altid efter madvarer, der er nedsat, fordi de er tæt på at udløbe. Køb stort ind, når der er penge at spare, og frys varerne ned.

Gå eller tag cyklen på korte ture
Selvom det er så rart bare at sætte sig ud i bilen, hvis man lige skal en hurtig tur i kiosken, er der penge at spare ved at gå eller tage cyklen. Husk på, at mange bække små, giver en stor å.

Tjek dine abonnementer
Det kan virke uoverskueligt at sammenligne priser på eksempelvis telefoni og bredbånd, men der er mange penge at spare ved at holde øje med tilbud eller skifte udbyder en gang imellem.

Hold styr på din økonomi
Med et godt husholdningsbudget er det lettere for dig at styre dine udgifter og finde ud af, hvor der kan spares. Du kan for eksempel bruge penge.dk’s guide til hvordan man laver et husholdningsbudget. http://penge.dk/familieokonomi/guide-sadan-laver-du-et-godt-budget

Brug dealsites
Det vrimler med de såkaldte dealsites, der giver dig rabatter på alt fra frisør til restaurantbesøg. Vær dog opmærksom på, at du ikke bliver fristet til at lave impulskøb.

Har du nogle gode sparetips? Så del dem med os i debatten.
Tags: