Få styr på din jobansøgning

Få styr på din jobansøgning

Når du skal søge nyt job, så er det vigtigt at du skriver en god ansøgning. Det er nemlig ikke sikkert, at arbejdsgiveren får noget andet indtryk af dig end den skrevne ansøgning.

Fokuser på hvad du bringer af værdi

Nogle laver den fejl når de skriver ansøgning, at de skriver hvorfor, at det vil være godt for dem at blive ansat. Altså de nævner hvordan de vil udvikle sig personligt, arbejdsmæssigt osv. Dette er for virksomheden uvæsentligt medmindre du bliver spurgt om det i en eventuel jobsamtale. Det du i stedet skal fokusere på er, hvad virksomheden får ud af at ansætte dig. Altså hvilke kvalifikationer du har, som de ikke kan undvære. Du skal så at sige sælge dig selv, så de ikke kan undvære dig i deres virksomhed.

Fængende overskrift

I din ansøgning skal du have en fængende overskrift, som passer til det de søger. På den måde får du deres opmærksomhed fra starten. Det er i det hele taget godt med underoverskrifter i hele ansøgningen. Tænk på at en arbejdsgiver måske modtager hundredvis af ansøgninger og det er altså ikke alle, der bliver læst igennem. Sørg derfor for at gøre din ansøgning så fangende som muligt, så den i det mindste bliver læst igennem.

Professionel hele vejen igennem

Når du har skrevet din ansøgning, så få en anden til at kigge den igennem. Ikke blot for indhold, men også korrektur, så din ansøgning fremstår så professionel som overhovedet mulig. Der er ikke noget værre end en ansøgning, som er fyldt med fejl.
Hvis du skal søge et job i udlandet, så sørg også for at få professionelle til at oversætte ansøgningen. Hvis du eksempelvis søger job i Tyskland, så er det ikke nok at skrive ansøgningen på engelsk, da det ikke er sikkert, at vedkommende som sorterer ansøgningerne, er god til engelsk. Du skal derfor have en ansøgning på nationalsproget. Du kan få hjælp til at oversætte ansøgninger og mere bestemt tysk oversættelse af Diction her.
Tags: