Få styr på fagforening og a-kasse

Få styr på fagforening og a-kasse

Dette indhold er sponsoreret.

Det er en rigtig god idé at være medlem af både en fagforening og en a-kasse. Mange tror at det er nødvendigt at have begge dele det samme sted, men det er slet ikke tilfældet. Du kan sagtens have fagforening et sted, og a-kasse et andet. Det handler bare om at finde det sted, der passer bedst til dine behov og din økonomi. Det kan sagtens betale sig at undersøge de forskellige muligheder, da der kan være stor forskel på den pris du betaler, og det du får. 
 

Find den rigtige a-kasse

A-kassen er den der hjælper med dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Du har den helt samme garanti for at få udbetalt dine dagpenge, lige meget hvilken a-kasse du vælger. Forskellen på de forskellige a-kasser, ligger som regel i hvilke medlemsfordele de kan tilbyde og prisen på a-kassen. Hvis du er i tvivl om hvilken a-kasse du skal vælge, kan du eventuelt tage et kig på tjekakasse.dk, hvor du nemt kan få et overblik over de billigste a-kasser. Du kan også undersøge andre medlemmers tilfredshed med de forskellige a-kasser, for at finde frem til den rigtige a-kasse for dig. 
 

Find den rigtige fagforening

Hvor a-kassen udbetaler dine dagpenge, har en fagforening en lidt anden funktion. Fagforeningen er din faglige hjælp, og er en forening, som sørger for at skabe de bedste vilkår for de ansatte, gennem overenskomster. Din fagforenings primære opgave, er at hjælpe dig med problemer på arbejdspladsen. Det kan være alt fra manglende udbetalt løn, arbejdsskader, eller hvis du bliver fyret under din graviditet. Den bedste fagforening for dig, er en som er knyttet til dit fag, så fagforeningen har de bedste muligheder og kompetencer til at hjælpe dig. Det er muligt at få pakkeløsninger med fagforening og den a-kasse de samarbejder med, som nogle gange kan være billigere end at købe dem hver for sig. 
 

Træf det rigtige valg

Helt grundlæggende er det rigtig smart at finde den a-kasse og fagforening, som passer bedst til dit fag. På den måde har de de bedste forudsætninger for at hjælpe dig, og du vil i højere grad kunne drage fordel af de medlemsfordele der må være. Det er helt frivilligt om du ønsker at være med i en a-kasse og en fagforening, og du har altid mulighed for at skifte til en anden a-kasse eller fagforening - vær blot opmærksom på at der kan være forskellige opsigelsesperioder. 

 
Tags: