Får du ikke ros af chefen? Så kan du blive deprimeret

Får du ikke ros af chefen? Så kan du blive deprimeret

image title: 
Foto: Pavel Schlemmer/123rf.com
En ny undersøgelse viser, at en ubalance mellem indsats og belønning har sammenhæng med forhøjet risiko for depression.

Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse udarbejdet af Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Det skriver Avisen.dk

I denne undersøgelser har forskerne sammenlignet ni studier fra forskellige demografiske baggrunde, inklusiv Danmark, der er foretaget siden 2005.

“Hvis man ser på alle studierne, er det ret entydigt, at ubalance mellem indsats og belønning har sammenhæng med forhøjet risiko for depression,” siger professor ved NFA Reiner Rugulies, som er en af forskerne bag undersøgelsen, til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Derfor er det vigtigt at forkæle sig selv

Også i et dansk studie fra 2013 fandt man en sammenhæng mellem indsats og belønning, hvoraf en af konsekvenserne var risikoen for depressive symptomer, forklarer han.

Professor og forsker i depression, Poul Videbech, ved Psykiatrisk Center Glostrup, siger, at sammenhæng giver god mening.

“Noget af det, der har allerstørst betydning for, om man udvikler sig på arbejdet, er, om man bliver støttet og anerkendt af sin chef og kolleger,” siger han til Avisen.dk.

“Vi ved også, at et pres hos nogle mennesker sætter sig som depression,” tilføjer han.

I depressionsforeningen har man også oplevet, at flere og flere bliver ramt af depression, som oftest skyldes dårligt arbejdsmiljø.

“Arbejdet fylder rigtig meget. I alt for mange tilfælde er arbejdet medvirkende til, at depressionen er kommet, siger organisationens generalsekretær,” Kasper Tingkær.

Bliver du rost af din chef?
MX 
Tags: