Fængslet dansker i Thailand: ”Jeg har fået nok”

Fængslet dansker i Thailand: ”Jeg har fået nok”

image title: 
Foto: Sakhorn Saengtongsamarnsin/123rf.com
Den 50-årige nordjyde sidder, på trods af at være frikendt i to retsinstanser, stadig varetægtsfængsling for økonomisk kriminalitet i Thailand, hvilket er stærkt usædvanligt.

De thailandske myndigheder holder dog stadig Peter Jensen tilbageholdt, fordi at man i Danmark også har udstedet en fængslingskendelse på ham.

Men selv om Peter Jensen selv ønsker at vende hjem til Danmark og sin ventende retssag, så gør de danske myndigheder, ifølge ham selv, ikke meget for at få ham udleveret.

”Jeg har fået nok,” skriver Peter Jensen i et brev til Nordjyske Medier.

LÆS OGSÅ: Nøglering med levende dyr er en trend i Kina

Nordjyden er fængslet i den thailandske by Phuket, hvor han sidder på gulvet i et af Thailands hårdeste fængsler. Det gør han med 374 andre indsatte.

Han blev anholdt i november 2014 efter en fængslingskendelse fra Danmark, hvor han er mistænkt for grov moms- og skattesvindel.

”Jeg føler, at man låser mig fast i et system, hvor man gør mere skade end gavn. De danske myndigheder ved, hvordan det thailandske system fungerer. De kunne bare have sagt; nu tager vi dig hjem. Men det har de ikke gjort,” har Peter Jensen tidligere forklaret til Nordjyske Medier.

Peter Jensen skulle ifølge de danske myndigheder have brugt en gulvlæggervirksomhed til moms- og skattesvindel for omkring otte millioner danske kroner.

Ifølge Nordjyske Medier er Nordjyllands politi engageret i sagen, men forklarer, at sagen er inde i en kritisk fase.

”Min kommentar lige nu er ingen kommentarer,” skriver specialanklager hos Nordjyllands Politi, David Schmidt Hvelplund i en mail til Nordjyske Medier.

Burde de danske myndigheder øge indsatsen for at få Peter Jensen til Danmark?

Ekstra Bladet 
Tags: